Каратисти "Хајдука" остварили изванредан резултат на "Рудолф Фармадин мемори Купу" у Словачкој

Кула, 03.12.2019.

Чланови Карате клуба „Хајдук“ су остварили изванредан резултат на престижном међународном турниру, деветом по реду „Рудолф Фармадин мемори Купу“ који је одржан у словачком граду Нитри. „Хајдуци“ су у веома јакој конкуренцији освојили чак седам медаља у борбама: једну златну, једну сребрну и пет бронзаних. Златну медаљу је освојио нада Растко Батуран у категорији до 55 килограма, сребрну јуниор Марко Међедовић у категорији до 55 килограма, а бронзана одличја су освојили кадеткиња Александра Ђикић у категорији до 54 килограма, која се окитила бронзаном медаљом и у конкуренцији јуниорки, затим кадети Марко Пуцар у категорији до 57 килограма и Лука Гириц у категорији до 70 килограма, као и јуниор Душан Веселиновић у категорији до 76 килограма.

Да је успех сјајајн потврђује и чињеница да је остварен на једном од најјачих европских турнира за млађе категорије који се налази у званичном календару Европске Карате федерације. Учествовало је више од 650 такмичара из 10 европских земаља, махом са својим репрезентацијама и регионима, док је Карате клуб „Хајдук“ био један од ретких који је наступио као клуб на овом престижном турниру. За Карате клуб „Хајдук“ турнир у Нитри има посебан значај, јер је његов организатор најбољи каратиста у историји словачког каратеа Клаудио Фармадин који је наступао у кимону Хајдука 2007. године и дао огроман допринос освајању Премијер лиге Србије, први пут у историји Хајдука.

Према речима тренера Николе Гребера на турниру у Нитри највише су се истакли Растко Батуран који је до златне медаље дошао са остварене четири победе, без изгубљеног поена, као и Александра Ђикић која је у две узрасне категорије успела да освоји медаље, али и остали освајачи медаља су демонстрирали висок ниво квалитета и форме и показали да сазревају у озбиљне борце. Осим самог такмичења у Хајдуку су веома задовољни и чињеницом да су учествовали и у заједничким тренинзима са истакнутим сениорским шампионима из разних земаља, што ће као богато искуство бити од користи како такмичарима, тако и тренерима у Карате клубу Хајдук, те имајући све то у виду све остварено на турниру у Нитри је највећи такмичарски успех овог клуба у овој години.

Пред члановима Карате клуба „Хајдук“ већ наредног викенда је нови изазов: учешће на Балканском шампионату за кадете, јуниоре и млађе сениоре, који ће бити одржан у словеначком граду Брежице, а  на којем ће, након одличног наступа у Нитри наступити јуниорка Наталија Сератлић, кадеткиња Александра Ђикић и кадети Марко Међедовић и Лука Гириц, па с обзиром на ниво форме ваља очекивати и медаље са Балканског шампионата.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju