Комазец: Српски фудбал је у великом заостатку

Црвенка, 03.05.2017.

После неколико иностраних ангажмана, каријеру си наставио у Хонг Конгу. Како се задесила баш та понуда и шта је пресудило да прихватиш понуду?

-“Да,било је пар понуда из Европе и Азије пошто сам имао заиста добру полусезону у Грузији. Одлучио сам се за Хонг Конг и за највећи клуб у тој држави, South China. Клуб са 77 трофеја, један од најуспешнијих по том параметру у историји фудбала, што није занемарити иако Хонг Конг лига није толико атрактивна као нпр Кинеска лига.Пре рецимо 3,4 године је овде био и Матеја Кежман, заиста је у питању велики клуб”.

Када се упореди са српским фудбалом, колико је фудбал у Хонг Конгу иза или испред њега ?

-„Фудбал у Хонг Конгу је у сваком смислу испред Српске лиге,не само фудбал овде него и у и већини држава на свету.Много више се улаже,инфраструктура је много добра и игра се доста бољи и бржи фудбал. Могу само рећи да је фудбал у Србији пао на јако ниске гране у сваком смислу нажалост“.

Афирмисао си се у кулском Хајдуку, прволигашу са традицијом који, нажалост, више не постоји. Како си ти лично реаговао кад си сазнао за ову вест и колики је губитак за српски фудбал гашење Хајдука ?

-„Дебитовао сам јако млад у мом првом клубу,Хајдуку из Куле што тада није био лако јер само кад се сетим са каквим сам све мајсторима играо,Дејан Османовић,Урош Предић,Љубомир Фејса,браћа Давидови су само нека имена које је кулски фудбал дао.Нажалост,клуб више не постоји и кад сам чуо ту вест јако ме је погодила.Велики губитак за Кулу и њену околину али и за српски фудбал.Надам се да ће се једног дана поново појавити и вратити на старе стазе и постати опет стабилан суперлигаш“.

Родом си из Црвенке, места које је познато као расадник фудбалских талената.  Стижеш ли понекад да пратиш рад и резултате локалног клуба и да ли си можда у контакту са неким од фудбалера родом из Црвенке, познато је да је и Новица Максимовић, који тренутно игра у Казахстану, из истог места као и ти ?

-„Пратим клуб у ком сам почео да тренирам као дете,ФК Црвенку, место одакле и долазим. Клуб који је такође дао много добрих играча,расадник великих талента дуги низ година,познато спортско место у Србији а и шире.Сигурно да такво име заслужује више од тренутног играња у 5 лиги,надам се да ће се у скорије време играти озбиљнија лига у Црвенки. У контакту сам са многим фудбалерима који су направили несто из Црвенке,дружимо се кад смо на одмору.Посебно са Новицом Максимовићем са којим се дружим од малих ногу и који ми је велики другар.Права личност и фудбалер,који се доказао дуги низ година у српском фудбалу,и коначно то наплатио иностраним ангажманом у Казахстан што је одавно заслужио.Сада је тамо сјајно стартовао и морам да кажем да смо стално у контакту“.

Познато је да си морао да уложиш много рада и труда како би догурао до статуса професионалног фудбалера .Постоји ли можда неки савет који би дао клинцима који тренирају фудбал и који се надају да ће моћи једног дана даживеодфудбала?

-„Да би дошао до успеха у фудбалу и генерално у спорту,мора да се уложи много труда и напора. Тачно је као што кажете то,много одрицања и тренинга ме је довело до овог нивоа на ком сам сада,цео живот мораш да си посвећен и да живиш за то, да будеш поштен максимално. То је једини начин ако хоћете да стигнете до врха и да направите леп живот за себе и породицу.“

Постоји ли могућност повратка у српски фудбал једног дана ?

-„Никад се не зна у фудбалу, али мислим да се као играч никад нећу вратити у српски фудбал с обзиром шта се тамо све дешава. Много је негативности у њему,и мислим да ми то више у животу не треба. Нажалост, то је сурова реалност.“

И за крај, када ћемо имати прилике да те видимо у нашим крајевима ?     

-„Остало ми је још финале купа и једна лигашка утакмица,дуга сезона од годину дана без престанка је иза мене. Искрено, једва чекам крај и долазак на одмор кући почетком јуна.“

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju