Кошарка у кулској општини има будућност

Кула, 24.04.2019.

Да кошарка у кулској општини има будућност потврђују успеси млађих селекција наших кошаркашких клубова.

Тако је у Црвенки, у недељу одиграна ревијална кошаркашка утакмица уприличена поводом успеха јуниорског погона Кошаркашког клуба Црвенка, дечака рођених 2001. године и млађих који су освојили титулу шампиона У-18 квалитетне лиге Кошаркашког савеза Војводине. Снаге су одмерили млади кошаркаши Црвенке и Апатина, па иако је сусрет био ревијални у своју корист су га решили Црвенчани, победивши Апатинце са 63:57. Титулу шампиона лиге освојили су млади кошаркаши Црвенке: Александар Таталовић, Вишко Вишковић, Никола Ристић, Никола Мрдаљ, Матија Јовановић, Ђорђе Ристић, Ненад Стојановић, Срђан Сурла, Душан Мозер, Филип Миладиновић, Стефан Мрдаљ и Димитрије Косовић, предвођени тренером Аранђелом Семизом. Након завршетка сусрета уприличена је свечаност на којој је наш прослављени бивши репрезентативац Милан Гуровић уручио шампионски пехар и признања најбољима. А осим пехара добијеног за освојено прво место, признања су уручена и најбољем играчу Николи Мрдаљу, најбољем шутеру Николи Ристићу, најбољем спортском раднику Борису Божичићу, најбољем тренеру Аранђелу Семизу, а признање за допринос развоју спорта припало је „Портрет кафеу“.

У Кули је у полувремену првенствене утакмице кошаркаша Хајдука и Футога уприличена свечаност на којој је публика имала прилику да види и поздрави младе кошаркаше Хајдука, дечаке рођене 2004. године и млађе који су освојили титулу шампиона Војводине у узрасту до 15 година. Шампионски погон Хајдука чине Матеја Мандић, Милутин Томић, Александар Кривокапић, Огњен Илић, Страхиња Сејфовић, Огњен Миросављев, Марко Бобић, Филип Јашовић, Никола Грујић, Милош Војиновић, Петар Илић и Павле Стељић, а предводио их је тренер Данило Боровић.

Капитену екипе Матеји Мандићу признање за освојено прво место уручио је наш прослављени кошаркашки тренер Драган Кецојевић. Када су појединачна признања у питању за најбољег играча лиге проглашен је капитен Хајдука Матеја Мандић, најбољи шутер је Огњен Илић, а најбољи тренер је Данило Боровић који је добијено признање посветио свом недавно преминулом саиграчу Миловану Чуровићу.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju