Кула С на трону у Бачком Добром Пољу, Хајдук трећи у Новом Саду

Кула, 19.06.2020.

Да Кула има фудбалску будућност потврдили су наши најмлађи фудбалери, окупљени у фудбалским клубовима Хајдук 1912 и Школи фудбала Кула С. Наиме, две генерације младих Куљана оствариле су одличан резултат, освојивши прво место у категорији 2010. годишта – Школа фудбала Кула С и треће место у категорији 2009. годишта – Хајдук 1912 на другом по реду меморијалном турниру „Марко Шимун – Баја“, који је одржан у Бачком Добром Пољу.

Шампион у својој категорији, Школа фудбала Кула С,  најпре је савладала домаћина Сутјеску са 6:1, да би потом играли нерешено, 2:2, са Бачком из Ђурђева. Потом, у елиминационој фази, најпре је савладана екипа Текстилца из Оџака са 6:0, у полуфиналу Арена из Суботице, резултатом 5:1, да би своју доминацију екипа Куле потврдила у финалу, савладавши Обилић из Змајева са 4:0.  Најбољи стрелац турнира је члан победничке екипе Школа фудбала Кула С, Душан Исаков, који је постигао осам голова.

Тренер екипе, Саша Голочорбин, је истакао да је задовољан виђеним и да је итекако поносан на своју децу, која су показала да рад, жеља и труд итекако имају смисла и да доносе конкретне резултате. На већ поменутом турниру у Бачком Добром Пољу, генерација  фудбалера Хајдука рођена 2009. године освојила је треће место. У групној фази савладани су Врбас са 1:0 и Херцеговац из Гајдобре са 3:1, док је утакмица са Школом фудбала Дерби завршена нерешеним резултатом 1:1. У четвртфиналу је савладан Бечеј са 4:1,  да би, након боље пенал серије, Сутјеска била боља од Хајдука. У борби за треће место Хајдук је победио Обилић из Змајева са 3:0 и тиме обезбедио место на победничком постољу.

Ваља напоменути да је најбољи стрелац турнира када је ово годиште у питању члан Хајдука Божидар Богићевић који је на шест утакмица постигао осам голова. Ипак, ту успесима није крај. На престижном турниру „Куп Вујадин Бошков“, који је одржан у Новом Саду у конкуренцији дечаака рођених 2011. године млади фудбалери Хајдука су остварили изванредан успех, освојивши треће место у конкуренцији 28 екипа.У групној фази савладани су Школа фудбала Гол из Београда са 3:0 и Раднички из Ниша са 5:0, док је претрпљен пораз од екипе Уан ( 1) Тим са 4:0. У осмини финала савладана је Будућност из Ариља резултатом 2:1, а у четвртфиналу Хајдук је био бољи од оџачког Лидера, крајњи резултат био је 3:0.

У полуфиналу срећа није била наклоњена младим фудбалерима Хајдука који су након пенал серије изгубили од екипе Т-6 Ника из Београда са 2:0. Ипак, млади фудбалери из Куле нису клонули духом и у борби за треће место савладана је новосадска Војводина са 3:1. Најзапаженији у редовима Хајдука били су Миљан Шљукић и Лука Шинка, који је проглашен за најбољег стрелца. Тренер екипе, Владимир Тошић истиче да бити трећи у јакој конкуренцији и остварити убедљиве победе над екипама које су, између осталог, и део суперлигашког сениорског каравана, представља успех који се не заборавља.

М. Делибашић

Komentari

Властимир В.: Уз поздрав из фудбалске Будимпеште (Мађарска), велика честитка колегама Голочорбину и Тошићу за злато са Школом фудбала "Кула С" и бронзу са "Хајдуком 1912" на турнирима у Бачком Добром Пољу и Новом Саду... Кула је, иначе, увек имала фудбалске таленте и вредне, углавном полустручне тренере-ентузијасте у млађим категоријама. Али, новац (и буџетски и спонзорски) искључиво је улагала у сениоре! Овакве турнире (а често и лигашко такмичење и месечне хонораре њихових тренера плаћали су искључиво родитељи младих фудбалера - и то не само од месечних чланарина...). И овде је, нажалост, крајњи сценарио врло "видљив"" Сва ова талентованија (кулска) деца отићи ће у бачкотополски "ТСЦ" (који скаутира регион Средње Бачке и све плаћа играчима које изабере у свим категоријама!), у који је влада Виктора Орбана уложила не мали новац. Тамо ће "клинци" обавезно потписати и уговоре са њима (који ће им у каријери свакога од њих "ТСЦ-у" омогућавати проценте од даљих трансфера), а прве иностране парафе као сениори ови српски играчи потписаће у клубовима Прве ОТП лиге Мађарске...! ХОЋЕ ЛИ НЕКО ДА КАЖЕ ЗАШТО СЕ ПОЛИТИКА СПОРТА У МОЈОЈ МАТИЦИ ОВАКО ВОДИ (фудбал је само пример како изгледа вишедеценијска врло лоша матрица на свим нивоима у спортовима) И КАКВЕ КОРИСТИ ОД ТОГА ИМА РЕПУБЛИКА СРБИЈА. Штета од њеног неулагања у младе спортисте је очигледна. Изгубиће не само клупск(е)ог и(ли) репрезентативн(е)ог играче, тиме и квалитет лиге - већ и своје људе. Одлазећи у друге земље - они се најчешће заувек исељавају из Републике Србије...!

2020-06-23 01:58:48 12 0 100 %

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju