Наредни спортски викенд обележиће бројни догађаји, у средишту пажње биће рукомет и фудбал

Кула, 08.10.2021. - У данима викенда на програму је треће коло првенства у рукометној Супер Б лиги у којој се такмиче рукометаши Сивца и Црвенке. Сивчани су одлично отворили сезону, са два гостовања донели три бода, а у овогодишњем премијерном сусрету пред својим навијачима дочекују Колубару из Лазаревца. С обзиром на чињеницу да ће осим пивота Класана сви остали играчи Сивца бити на располагању тренеру Бранку Жежељу, а и на крилима учинка у претходна два кола сасвим је разумљиво што Сивчани најављују победу. Сусрет рукометаша Сивца и Колубаре из Лазаревца ће у сивачкој хали бити одигран сутра, а почеће у 19 часова.

Рукометаши Црвенке у трећем колу првенства у Супер Б лиги дочекују екипу Апатина. Након одличне игре и победе против Колубаре на свом терену, рукометаши Црвенке су у другом колу на гостовању у Београду, сопстеним грешкама поражени, па се очекује да се изабраници тренера Милоша Митровића против Апатина искупе за тај кикс. Но, неће бити лако, јер је Апатин веома искусна екипа, у прва два кола укњижио је две победе и сигурно ће у Црвенку доћи растерећени са намером да покажу да ти успеси нису случајност. Сусрет рукометаша Црвенке и Апатина ће у хали „Слободан Чиле Мишковић“ бити одигран у недељу, а почеће у 18 часова.

Следе фудбалске актуелности

У 9. колу првенства у Српској лиги група Војводина фудбалери Хајдука у Кули дочекују екипу Бечеја. Куљани су у црној серији: везали су четири пораза и уколико желе да избегну само дно табеле  што пре ту серију морају прекинути. Али, то против Бечеја неће бити лако, јер су Бечејци водећа екипа у лиги, а Хајдук ће и у дуелу са њима бити десеткован, јер су га напустила оба Манојловића и Матијевић, голман Дринчић је кажњен, Шушњар болестан, тако да је тренер Хајдука Жељко Рачић на мукама како сложити састав који ће бити кадар да се супротстави Бечеју. Но, на муци се познају „хајдуци“! Сусрет фудбалера Хајдука и Бечеја ће на стадиону „Милан Средановић“ бити одигран сутра, а почеће у 15 часова.

У деветом колу првенства у Сомборској подручној лиги Црвенка, осокољена победом забележном у гостима дочекује Војводину из Товаришева, решена да тај успех овери новим тријумфом.Сусрет фудбалера Црвенке и Војводине из Товаришева ће на стадиону „Милорад Џомба“ у Црвенки бити одигран сутра. Остала наша два представника ће на терен у недељу. Русин у Руском Крстуру, у дербију кола дочекује водеће Братство из Пригревице,  а трећи наш представник Липар  иде у госте другопласираном Радничком у Ратково. Сви ови сусрети ће почети у 15 часова.

Осмо коло првенства у Сомборској међуопштинској лиги први разред обележиће велики дерби: у Сивцу ће се састати водећи Полет и другопласирани ОФК Оџаци. Сивчани верују у предност домаћег терена. Младост ће у Крушчићу угостити екипу Омладинца из Буковца, док ће Кула гостовати у Бачком Моноштору где ће се састати са предпоследњим Дунавом. Сви ови сусрети су на програму у недељу, а почеће у 15 часова.

Футсалери Хајдука у трећем колу првенства у Футсал лиги Војводине у понедељак гостују у Бајмоку, где ће од 20 часова и 45 минута одиграти сусрет против екипе Летећи Бајмочани. 

И вест из кошарке

Кошаркаши Хајдука у другом колу првенства у Првој Републичкој лиги група север гостују у Бачкој Тополи, где ће у комшијском окршају одмерити снаге са Тополом. Куљани су победом отворили сезону, али је и Топола то исто учинила у гостима и сигурно ће желети успех и на свом терену. Тренер кошаркаша Хајдука Данило Боровић истиче да се Топола, одлично појачала, а да ће Хајдук играти без искусног Бајића и Рнића, но то није разлог да његови изабраници не оду у Бачку Тополу да се боре и пруже свој максимум, а резултат ће бити само производ њихове игре. Сусрет кошаркаша Тополе и Хајдука ће у Бачкој Тополи бити одигран сутра, а почеће у 19 часова.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju