Најава спортских догађања у данима викенда

Кула, 26.02.2021. - Како се ближи пролеће спортских догађања је све више, а током предстојећег викенда у средишту пажње љубитеља спорта биће рукомет, кошарка, одбојка, куглање и фудбал.

Након тронедељне паузе рукометаши Црвенке крећу у плеј аут, такмичење кроз које ће покушати да сачувају статус у рукометној елити. У седмом колу, јер је претходних шест Црвенка одиграла у групи, „веверице“ иду у госте Новом Пазару. Тренер Црвенке Владимир Зејак истиче да је пред његовим изабраницима изузетно тешко гостовање, јер је и пут у Нови Пазар дуг, а екипа домаћина је искусна, за један бод јој је измакао пласман у плеј оф. Но, рукометаши Црвенке су одлично радили у паузи, здравствени билтен је повољан, нема болесних ни повређених, а с обзиром да је завршена и регистрација Николе Перовића добијен је квалитет више како у нападу тако и у одбрани, па Зејак истиче да уколико сви дају свој максимум могу се очекивати повољне вести из Новог Пазара. Сусрет рукометаша Новог Пазара и Црвенке ће у Новом Пазару бити одигран у недељу, а почеће у 20 сати.

Рукометаши Сивца су након две победе остварене у гостима у 11. колу првенства у Супер Б лиги требали да угосте екипу Уба. Но, због појаве короне у редовима Уба сусрет је одложен.

У 9. колу првенства у Првој лиги за рукометашице екипа Лаки у Црвенки дочекује Јадран из Фекетића. Сусрет ће у хали „Слободан Чиле Мишковић“ у Црвенки бити одигран у недељу, а почеће у 18 часова.

Кошаркаши Хајдука почињу такмичење у плеј офу у Првој српској лиги. У првом колу Куљани ће угостити екипу Железничара из Инђије. Хајдук је у плеј оф пренео три победе, колико и екипа Железничара, а тренер кошаркаша Хајдука Данило Боровић уз напомену да добро познају госте истиче да ће пресудити већа жеља, уверен да ће је на терену показати његови изабраници. Сусрет кошаркаша Хајдука и Железничара из Инђије ће у хали Основне школе „Петефи бригада“ у Кули бити одигран сутра, а почеће у 19 часова.

Одбојкаши Хајдука у 11. колу првенства у Првој војвођанској лиги гостују у Маглићу где ће одмерити снаге са екипом Маглић 1953. Ако се има у виду чињеница да је Хајдук водећа, а домаћин претпоследња екипа у лиги ваља очекивати нови тријумф одбојкаша из Куле. Одбојкашки сусрет Маглић 1953 – Хајдук ће у Маглићу бити одигран сутра, а почеће у 16 сати.

Овог викенда у борбу за бодове ће и куглаши Хајдука. У одложеном сусрету из јесењег дела првенства у Првој лиги Србије – група Војводина куглаши Хајдука у недељу гостују у Дебељачи, где ће од 10 сати одмерити снаге са екипом Спартака.

Футсалери Хајдука у  12. колу првенства у Футсал лиги Војводине иду у госте екипи Фортуна у Футог. Домаћин је на последњем месту на табели, без освојеног бода, па је то лепа прилика футсалерима Хајдука да победом учврсте позицију у средини табеле. Сусрет футсалера Фортуне и Хајдука ће у Футогу бити одигран у недељу, а почеће у 18 часова.

Наши фудбалски колективи приводе крају припреме за пролећни део првенства, па ће они квалитетнији током викенда одиграти такозване генералне пробе.

Српсколигаш Хајдук ће генералну пробу одиграти сутра. Куљани ће у Бечеју, почев од 13 часова одиграти контролни сусрет против домаћина Бечеја. Војвођански лигаш Црвенка ће генералну пробу одрадити против подручног лигаша Русина из Руског Крстура. Пријатељски сусрет фудбалера Црвенке и Русина ће у Црвенки бити одигран сутра, а почеће у 15 часова. Српсколигашу Хајдуку, војвођанском лигашу Црвенки и подручном лигашу Русина пролећни део првенства почиње првог мартовског викенда.

Наши представници у Сомборској међуопштинској лиги први разред, а то су Кула, Полет из Сивца, Липар и Младост из Крушчића имају још две седмице за припреме. Сви они ће у недељу проверавати спремност. Полет ће у недељу у Сивцу, од 15 сати и 30 минута угостити екипу Кордуна из Кљајићева, Младост ће од 15 часова у Крушчићу дочекати Кулу, а Липар ће такође од 15 часова у Старом Жеднику одмерити снаге са истоименом екипом.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju