Најава спортских догађања у данима викенда

Кула, 09.10.2020. - У средишту пажње љубитеља спорта у данима викенда биће рукомет, фудбал, кошарка и тенис. 

У другом колу првенства у Суперлиги Србије рукометаши Црвенке, повратници у елитни ранг такмичења дочекују суботички Спартак. На премијери у Новом Саду рукометаши Црвенке против шампиона Војводине нису показали шта знају, убележили су убедљив пораз, па је сусрет са Спартаком прилика за искупљење. Свесни су тога у табору Црвенке, али истичу да су Суботичани староседеоци у Суперлиги, те да треба бити стрпљив, дисциплинован и одговоран уколико се жели успех. Дуел рукометаша Црвенке и Спартака из Суботице ће у хали „Слободан Чиле Мишковић“ у Црвенки бити одигран сутра, а почеће у 19 сати.

 Овог викенда почиње првенство у рукометној Супер Б лиги у којој се надмећу рукометаши Сивца. Сивчани у првом колу гостују у Лазаревцу, где их очекује окршај са Колубаром. Искуснији за годину суперлигашког стажа, јачи за Жегарца, Славуљицу и Џабасана сивачки рукометаши верују да првенствена премијера у Лазаревцу може бити успешна. Сусрет рукометаша Колубаре и Сивца ће у Лазаревцу бити одигран у недељу, а почеће у 18 сати и 30 минута.

 Фудбалске актуелност

Фудбалери Хајдука у 12. колу првенства у Српској лиги група Војводина дочекују екипу Младост из Новог Сада. Куљани су везали три пораза, па ће сигурно желети да прекину тај негативни низ, али ће то бити веома тешко, јер им у госте долази водећа екипа на табели. Но, стара изрека каже да се на „муци познају хајдуци“, па је разумљиво што из табора Хајдука поручују да ће дисциплинованом игром помрсити рачун лидеру. Сусрет фудбалера Хајдука и Младости из Новог Сада ће на стадиону „Милан Средановић“ у Кули бити одигран сутра, а почеће у 15 сати.

У 10. колу првенства у Војвођанској лиги група север фудбалери Црвенке су домаћини Његошу из Ловћенца. Биће то судар екипа којима је превасохдни циљ опстанак у Војвођанској лиги, а Црвенчани, верујући у предност домаћег терена, најављују победу.  Сусрет фудбалера Црвенке и Његоша из Ловћенца ће на стадиону „Милорад Џомба“ у Црвенки бити одигран сутра, а почеће у 15 часова.

Фудбалери Русина у 10. колу првенства у Сомборској подручној лиги у Руском Крстуру дочекују Задругара из Српског Милетића. Крстурчани су решени да се искупе за пораз у минулом колу првенства, а и ако је судити на основу положаја екипа на табели – Русин је четврти, а Задругар тринаести, домаћину припада улога фаворита. Сусрет фудбалера Русина и Задругара из Српског Милетића ће у Руском Крстуру бити одигран у недељу, а почеће у 15 сати.

Осмо коло првенства у Сомборској међуопштинској лиги први разред обележиће општински дерби, јер ће се у Сивцу састати Полет и Младост из Крушчића. Полет је фаворит. Фудбалери Липара на свом терену дочекује екипу Динама из Бачког Брега решени да победом сачувају другу позицију на табели, док наш четврти представник у овом рангу такмичења, екипа Куле иде у госте ОФК Оџацима. Сви ови сусрети су на програму у недељу, а почеће у 15 часова.

Кошаркаши Хајдука у другом колу првенства у Првој Српској лиги иду у госте екипи Срема у Сремску Митровицу. „Хајдуци“ су у првом колу славили убедљиву победу, те на крилима тог успеха и граде свој оптимизам пред гостовање у Сремској Митровици. Но, треба имати у виду да је екипа Срема у првом колу славила у гостима, што говори да ће изабраници Данила Боровића морати дати свој максимум уколико желе победу. Сусрет кошаркаша Срема и Хајдука ће у Сремској Митровици бити одигран сутра, а почеће у 20 сати.

 У другом колу првенства у Другој Српској лиги група север Б, кошаркаши Сивца сутра гостују у Футогу где ће од 14 часова одиграти сусрет са екипом Ролинг Ветерник.

 И вест из тениса

Тенис клуб Хајдук сутра и прекосутра организује турнир за младе тенисере и тенисерке, па ће се такмичење одвијати у неколико категорија. Сутра ће почев од 10 сати на терену бити деца до 8 година, потом у другој категорији деца од осам до 10 година и у трећој категорији деца од 10 до 12 година старости. У недељу ће, такође од десет сати своје умеће показати млади тенисери и тенисерке од 12 до 15 година старости. За све учеснике тениског турнира организатор Тенис клуб Хајдук је обезбедио дипломе, мајице, медаље, храну и пиће, а за најбоље у својим категоријама и пехари.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju