Одбојкаши Хајдука очекивано победили Ботафого из Новог Сада

Кула, 25.02.2021. - Одбојкаши Хајдука, водећа екипа на табели Прве војвођанске лиге су синоћ у одложеном сусрету 10. кола првенства убележили очекивану победу. У спортској хали у Руском Крстуру одбојкаши Хајдука су победили екипу Ботафого из Новог Сада са 3:0. У дуелу лидера и фењераша одбојкаши Хајдука су оправдали улогу апсолутног фаворита, а колико су били доминантни сведоче резултати по сетовима. У прва два сета одбојкаши Хајдука су противнику препустили тек по 3 поена, да би у трећем екипа Ботафога освојила 11 поена. Након десет кола првенства одбојкаши Хајдука су први на табели Прве војвођанске лиге са 26 освојених бодова, а у наредном колу иду у госте екипи Маглић 1953 у Маглић, која је претпоследња на табели, па ваља очекивати нову убедљиву победу одбојкаша Хајдука.

У наставку спортског блока нешто више о кошаркашком клубу Хајдук. С разлогом јер је сениорски састав изборио пласман у плеј оф, а на стази успеха су и млађе категорије у овом клубу. Наиме, након четрнаест кола првенства у А групи Прве српске лиге кошаркаши Хајдука су остварили десет победа и четири пораза и заузели треће место у групи, чиме су изборили пласман у плеј оф, кроз који ће покушати да се домогму наслова првака и изборе пласман у виши ранг. Плеј оф почиње у суботу, а у првом колу кошаркаши Хајдука дочекују Железничара из Инђије. На стази успеха су и млађе категорије Хајдука. Генерација 2004. годиште је изборила пласман међу шест најбољих у Војводини, па ће кроз дуеле са вршњацима новосадске Војводине, Тамиша из Панчева, Пролетера из Зрењанина, Спартака из Суботице и Врбаса покушати да избори пласман на фајнал фор Србије. И досадашње остварење, пласман међу шест најбољих у Војводини је велики успех, јер су кошаркаши Хајдука најмлађи са само шест играча 2004. годиште, а остали су 2006. и 2007. годиште. Када је реч о генерацији кошаркаша Хајдука 2002. годиште, дакле јуниорској екипи кроз коју се кале млађи првотимци и на тај начин недостатак минутаже у сениоском погону надокнађују кроз јуниоре, и та генерација Хајдука тренутно дели прво место са екипом Тамиша из Панчева, па су у кошаркашком клубу Хајдук веома задовољни што су са обе млађе селекције дошли у сам врх војвођанске кошарке.

И на крају спортског блока вест из фудбала. У склопу припрема за пролећни део првенства у Војвођанској лиги фудбалери Црвенке су јуче на свом терену одмерили снаге са Искром из Куцуре. Победила је Црвенка са 6:3, а голове су постигли Марко Керекеш и Бабић по два, те Божичић и Милан Суботић. Наредну проверу спремности фудбалери Црвенке ће имати у данима викенда, где ће у такозваној генералној проби угостити екипу Русина из Руског Крстура. Пролећни део првенства у Војвођанској лиги почиње 6. марта, а у првом колу Црвенка дочекује екипу Србобрана.  

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju