Одлични резултати каратиста Хајдука на међународном турниру „Нипон топ тен“

Кула, 20.12.2018.

Чланови Карате клуба „Хајдук“ су остварили одличне резултате на престижном међународном турниру „Нипон топ тен“ који је одржан у Београду. „Хајдуци“ су наступили са 16 такмичара у појединачној, као и са четири тима у екипној конкуренцији. Посебну доминацију такмичари из Куле су показали у кадетској конкуренцији. На „Нипон топ тен“ турниру чланови Карате клуба Хајдук су освојили укупно 16 медаља, дванаест у појединачној и четири у екипној конкуренцији.

У појединачној конкуренцији златне медаље су освојили Марко Међедовић, Марко Пуцар, Лука Гириц и кадет Милорад Микић. Сребрна одличја су освојили Миљана Татић, Даница Раонић, Стефан Карапанџа и кадет Душан Веселиновић, док су бронзу освојили Данило Пјевач, Милана Корица, Милица Симић и кадеткиња Елеонора Тот.

У екипној конкуренцији тим кадета „Хајдука“ у саставу Душан Веселиновић, Марко Међедовић и Милорад Микић је освојио прво место и златну медаљу. Екипа женских нада Хајдука у саставу Миона Кнежић, Милица Симић и Миљана Татић је освојила друго место и сребрну медаљу. Екипа мушких нада у саставу Марко Међедовић, Лука Гириц, Данило Пјевач и марко Пуцар је освојила треће место и бронзану медаљу, а бронзано одличје је освојила екипа кадеткиња Хајдука у саставу Александра Ђикић, Нина Војиновић и Елеонора Тот. 

Сви такмичари су показали висок ниво форме иако је последње такмичење у овом делу сезоне, али се свакако највише истакао Марко Међедовић који је наступио чак у 4 категорије (2 појединачне, 2 екипне) и освојио 2 златне медаље и 1 бронзану што је било довољно да буде и званично проглашен за најуспешнијег такмичара целог турнира. Међедовић је имао велики број мечева и показао је
натпросечан квалитет и учинак, чак и у старијем узрасту. Он је награђен посебним поклоном од стране организатора, наше прослављене каратисткиње и легенде карате спорта Тање Петровић.

Тренер у Карате клубу Хајдук Никола Гребер је истакао да су у клубу изузетно задовољни оствареним резултатима, али и формом коју су показали такмичари овог клуба, те да су освојене медаље само круна на протеклу сезону, једну од најуспешнијих у више од четири деценије дугој историји овог клуба.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju