Привремено се обустављају све спортске активности

Србија, 17.03.2020.

Поводом увођења ванредног стања због пандемије корона вируса огласили су се Фудбалски, Кошаркашки, Рукометни, Одбојкашки и Футсал савез Србије саопштењем да се све активности чланова ових спортских савеза обустављају до даљњег.

Обавештавају се сви фудбалски, кошаркашки, рукометни, одбојкашки и футсал клубови, сви играчи и играчице, тренери и сви остали стручњаци и спортски радници, да је увођењем ванредног стања у Републици Србији 15. марта 2020. године, дошло до престанка свих фудбалских, кошаркашких, рукометних, одбојкашких и футсал такмичења, до престанка одржавања свих пријатељских утакмица и до престанка тренажних процеса у фудбалским, кошаркашким, рукометним, одбојкашким и футсал клубовима.

Сви клубови из побројаних спортских грана, дужни су да одмах обуставе учешће у такмичењима свих нивоа, откажу све заказане пријатељске утакмице, обуставе све видове тренажног процеса играча и играчица, престану са организовањем било каквог вида рекреативног бављења спортом и престану са окупљањем спортиста и спортисткиња у својим просторијама.

Налаже се свим фудбалским, кошаркашким, рукометним, одбојкашким и футсал клубовима, као и територијалним, окружним, градским и општинским савезима да прате обавештења, наредбе и упутства надлежних државних органа и да поступају у складу са оним што у њима буде саопштено.

О свим даљим мерама које ће бити предузете у фудбалском, кошаркашком, рукометном, одбојкашком и футсал спорту, савези ових спортских грана ће обавештавати своје чланове званичним каналима комуникације (интернет презентације – сајт и друштвене мреже), путем средстава јавног информисања и свих других доступних начина комуникације.

ФСВ

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju