Припреме наших подручних лигаша

Кула, 03.08.2018.

Наши подручни лигаши, а у новој сезони Сомборске подручне лиге имаћемо их четири: Русин из Руског Крстура, Липар, Кулу и повратника Полет из Сивца, припремају се за нову првенствену сезону.

Фудбалери Русина из Руског Крстура су, под вођством тренера Ранка Делића припреме почели 15. јула. Осим рада на физичкој припреми екипа Русина је одиграла и три контролне утакмице које су послужиле за уигравање екипе. У првом сусрету побеђена је екипа ОФК Оџака са 6:1, а потом су убележени порази од Татре из Кисача 4:0, и од БСК-а из Бачког Брестовца 3:1. У среду су фудбалери Русина победили Славију из Пивница са 3:1. Било је промена у играчком кадру Русина. Боје овог клуба у наредној сезони браниће и новајлије Реља Ланчужанин и Огњен Марковић, који су прошли фудбалску школу Хајдука, Дражен Веселиновић који је наступао за Хајдук јуниор као и Милош Шарац, који је бранио боје Куле. Русин су напустили Александар Кочиш који је отишао у Врбас, као и браћа Јањић из Куле. Фудбалери Русина ће током викенда учествовати на турниру у Куцури који се организује у оквиру спортских игара „Јаша  Баков“. Уз домаћина Искру из Куцуре и екипу Русина на турниру ће наступити и Бачка из Ђурђева и Бикић до. У суботу, првог дана турнира састају са Русин и Бачка, те Искра и Бикић до, а у недељу ће бољи у овим дуелима одлучити победника турнира „Јаша Баков“.  

Фудбалери Липара су припреме за нову сезону почели 23. јула. Припреме води Милан Шеган, који ће и у наредној сезони на терену предводити Липарчане, који су такође донекле изменили играчки кадар. Клуб су напустили Бановић, који је отишао у Црвенку, Мартин који ће у иностранство, а Липар је напустио и голман Вучинић. У редове Липара вратили су се Басарић, Гаврило Поповић, Ђукић и голман Манојловић. Липарчани ће у суботу или недељу одиграти сусрет са Панонијом, у наредну среду са Бајшом, а генералну пробу имаће против новог војвођанског лигаша Врбаса.

Фудбалери Куле раде већ пуне три седмице, али тренер Жељко Војновић не зна са каквим играчким кадром ће ући у сезону. Оно што је извесно да су у Кулу дошли млади Стојанов, затим Полић који се вратио из Липара и Гачевић из КФК-а, а клуб су напустили Ђођић који је отишао у БСК из Бачког Брестовца, Пјешивац би у Татру из Кисача, Шарац је отишао у Русин из Руског Крстура, а још се не зна шта ће Филип Вујовић. Куљани ће проверу спремности имати у недељу када ће гостовати у Врбасу, а генералну пробу ће имати 12. августа против Русина из Руског Крстура.

Повратник у Сомборску подручну лигу Полет из Сивца се такође припрема за нову сезону. Сивчани желе да оформе респектабилан играчки кадар, клуб за сада није напустио нико, вратио се Зејак из Крушчића, дошао је и Јовановић из Бачке Тополе, а разговара се са још неколико проверених имена. Сивчани су у досадашњем току припремног периода одиграли две контролне утакмице. Од војвођанског лигаша Црвенке су изгубили са 8:0, а победили су Кулу са 5:2.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju