Сивачке тенисерке до десет година прве у Србији

Сивац, 18.06.2020.

На сајту Тениског савеза Србије објављена је информација да Тенис клуб Сивац, наранџасти ниво – девојчице до 10 година старости на листи достигнућа Еволушн клубова Тениског савеза Србије заузима прво место са 360 освојених бодова. Према речима оснивача Тенис клуба Сивац доктора Федора Теодоровића овај резултат је остварен на првом туру, који је одржан у Сивцу, а до укупног броја бодова дошло се тако што се збрајају освојени гемови и остварене победе и на основу тог учинка уместо ранг листе, како је раније било, одређен број бодова добију клубови за које наступају, а одређен број бодова добију и играчи.

Узраст у којем су сивачке тенисерке прве, до 10 година старости, игра на терену који је за два метра и са једне и са друге стране краћи и са лоптицама које су 25 посто лакше. Оно што је за сивачке тенисерке специфично и по чему је сивачки клуб препознатљив, како доктор Теодоровић каже је да су једини клуб на свету који игра дворучно и чим нека девојчица или дечак почну да играју једноручно мењају клуб. Тенис клубу Сивац прво место након првог тура донеле су Марина Остојић, која је прешла у сомборски ЖАК, али и даље два пута недељно тренира са сивачким тенисеркама, Јована Теодоровић, Ана Бошковић, Сара Маџарев, Марина Марић, Тара Ковачевић и девојчица из Црвенке Мила Бијелић, са којима раде тренери Љубиша Борбир из Сомбора, Золика Хегедиш из Новог Сада и наравно све под будним оком доктора Федора Теодоровића.

Доктор Теодоровић истиче да је из евидентне масовности формиран добар тим и уколико  се буде радило као и до сада верује да и након наредних тур такмичења који ће бити одржани у Новом Саду, Београду, Палићу младе Сивчанке могу сачувати прво место у свом узрасту.

Komentari

Ljubinka Bijelić: Bravo za teniske šampionke Srbije !!!

2020-06-19 09:38:13 0 0

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju