Сумирање резултата након окончања фудбалске јесење полусезоне

Кула,24.12.2020. - Фудбалери српсколигаша Хајдука су увелико на одмору након окончања јесење полусезоне. Учинак је следећи: у конкуренцији 20 екипа одиграно је 19 првенствених утакмица у којима су „хајдуци“ остварили седам победа, четири ремија и осам пораза, постигли 33 а примили 28 голова и са 25 освојених бодова су четрнаести на табели, а то је позиција у којој је „глава изнад воде“ када је опстанак у Српској лиги у питању. Како јесењи учинак цени први човек Хајдука, председник клуба Далибор Крковић?

-Јесен би могла да се подели у два дела. Резултатски не могу баш да будем задовољан, јер нам фали 3-4 бода да би били у мало стабилнијој позицији на табели, а с друге стране, афирмисали смо доста младих играча, дали пуно голова, имамо најбољег стрелца лиге и са те стране смо задовољни јер смо заузели курс да дајемо шансу младим играчима да се афирмишу кроз Хајдук. Дакле, не можемо да будемо задовољни што смо четрнаести, али не можемо да будемо ни незадовољни, јер смо најмлађа екипа у лиги – оцена је Крковића.

Одмах након завршетка јесени Хајдук је напустио најбољи стрелац лиге Никола Фуртула. Осамнаест постигнутих голова у 19 утакмица били су сјајна препорука и суперлигаш Спартак Ждрепчева крв је нови клуб овог расног голгетера.

-Фуртула је отишо плански, јер смо се мо са њим у јуну и били договорили да он увек има могућност да оде. Ми смо зузели став да никада не правимо проблем нашем играчу када има ситуацију у којој могу да оду у виши ранг или на боље услове, да афирмишу своју каријеру, јер тако афирмишу и клуб – јасан је Крковић.

Окупљање фудбалера Хајдука за други део сезоне је планирано око 20. јануара, будући да је старт пролећа планиран за први мартовски викенд, али опет, све ће то зависити од епидемиолошке ситуације.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju