Сјајни успеси каратиста "Хајдука"

Кула, 02.10.2019.

Чланови Карате клуба „Хајдук“ су веома успешно отворили нову сезону. Наиме, на Првенству Војводине за кадете и јуниоре, које је у организацији Карате савеза Војводине одржано у Новом Бечеју млади такмичари из овог узорног спортског колектива су освојили седам одличја, а надметали су се само у борбама у појединачној и екипној конкуренцији. У Хајдуку су поносни на чињеницу да су у екипној конкуренцији наступила чак три тима Хајдука и сва три се окитила одличјима.

Златну медаљу у екипној конкуренцији освојио је тим кадеткиња у саставу Александра Ђикић, Нина Војиновић, Милица Рајић и Матеа Калмар, сребрну екипа јуниорки у саставу Наталија Сератлић, Кристина Соколовски и Сара Планчак, а бронзану мушки кадетски тим Хајдука у саставу: Марко Међедовић, Марко Пуцар, Растко Батуран и Лука Гириц.

У појединачној конкуренцији блистала је Наталија Сератлић, која је у јуниорској конкуренцији у категорији до 53 килограма освојила прво место и златну медаљу. Сребрна одличја у појединачној конкуренцији освојили су кадеткиња Александра Ђикић у категорији до 54 килограма и јуниорка Сара Планчак у категорији до 59 килограма, док је бронзану медаљу освојио кадет Лука Гириц у категорији преко 70 килограма.

У Карате клубу Хајдук истичу да су врло задовољни постигнутим, а посебно у екипној конкуренцији где су били једини клуб који је наступио са 3 екипе. Од појединаца, највише су се истакле Наталија Сератлић и  Александра Ђикић које су имале велики број мечева и појединачно и екипно и направиле највећи број поена. С обзиром да је почетак сезоне, форма је на завидном нивоу што овом узорном спортском колективу даје за право да очекује најсјанија одличја и на Првенству Србије које их очекује за две недеље, а које ће бити одржано у Чачку.

Када већ говоримо о Карате клубу „Хајдук“ рецимо и то да му је пре пар дана стигло још једно признање. Наиме, у репрезентацију Србије је позван члан Хајдука Марко Међедовић, који ће у репрезентативном кимону наступити на једном од најпрестижнијих међународних турнира за млађе категорије
у Европи, а то је "Кроациа Опен" који се наредног викенда одржава у Ријеци. Марко Међедовић је позив заслужио после изузетних резултата и натупа у прошлој сезони као један од најперспективнијих младих каратиста у држави. Међедовић путује у Ријеку у петак, а наступа у суботу у узрасту кадета у категорији  до 52 килограма.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju