Троје каратиста из Куле бране боје репрезентације Србије на Првенству Балкана

Кула, 31.05.2019.

Да је Кула и град каратеа одавно је знано, а нова потврда ове констатације се огледа у чињеници да ће троје каратиста из Куле бранити боје репрезентације Србије на Првенству Балкана за децу које се данас до 2. јуна одржава у Бањалуци.

Боје репрезентације Србије браниће чланица Карате клуба „Хајдук“ Матеа Калмар. Она ће наступити у појединачној конкуренцији у категорији женских нада до 45 килограма. Матеа Калмар иза себе има своју најбољу сезону до сада где је остварила значајне успехе освајањем медаља у појединачној конкуренцији и на Првенству Војводине и Првенству Србије, успехе као капитен екипе женских нада, а све то крунисала наступом и за кадетску екипу која је освојила 2. место на недавном Купу Србије. Ради се о једној од најбољих такмичарки Карате клуба "Хајдук" и сигурно једној од најперспективнијих у Србији у свом узрасту, те због свега тога у Карате клубу Хајдук из Бањалуке очекују лепе вести и слику Матее са победничког постоља.

На Балканском првенству за децу у Бањалуци ће као чланови репрезентације Србије наступити и два члана Карате клуба „Вукови“. У конкуренцији нада до 12 година старости наступиће члан „Вукова“ Растко Мијановић, а у конкуренцији нада до 13 година старости Михајло Крнајац. Према речима њиховог тренера Бранислава Перишића у клубу су предузели све да се ова два млада борца што боље припреме, темпирана је форма и уверен је да ће се Крнајац и Мијановић са Балканског првенства вратити са најсјајнијим одличјима.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju