Успеси "Вукова"

Кула, 11.03.2020.

Да дисциплина, вредан рад, посвећеност тренинзима уз стручан рад у Карате клубу “Вукови”, могу довести до врхунских резултата говори кратка а веома успешна спортска каријера јуниора Милоша Милутиновића, који је пре непуне три године први пут обукао кимоно, а сада, као јуниорски репрезентативац Србије у овој години, не силази са победничких постоља. Ученик Средње техничке школе “Михајло Пупин” где је и направио прве карате покрете, седамнаестогодишњи Милутиновић је већ увелико познат селекторима и тренерима репрезентације Србије.

На неколико турнира Милутиновић је проглашен за најбољег  такмичара, а власник је и прошлогодишње вицешампионске титуле освојене на Првенству Србије, где је у елиминацијама победио вицесампиона Европе, Милош је ове године ушао у борилиште и у сениорској конкуренцији па је већ на Првенстве Војводине освојио друго место и изборио пласман на државно првенство. Уз ову сениорску медаљу, Милутиновић је као јуниорски репрезентативац Србије учествовао у Бањалуци на интернационалном турниру „СРПСКА ОПЕН“ и освојио сребрну медаљу, изгубивши у финалу од свога друга из репрезентације минималном разликом, предходно победивши борце из Србије, Шведске и Босне и Херцеговине. Потом, ове недеље у Будимпешти на „ТАТАМИ КУПУ“, представљајући  Карате клуб “Вукове” и своју средину, Милутиновић је опет у финалу изгубио тесним резултатом од Украјинца, предходно победивши представнике Кипра, Мађарске и Грчке. Милутиновићеве грешке у финалним борбама су данак неискуству и великој жељи за борбом и победом, што ће временом бити преточено у зрелу процену ситуације на татмију и  вођењу меча, па ће бити и златних одличја.

Тренери и стручни штаб у “Вуковима” су поносни на Милоша Милутиновића. Оно што завређује пажњу је одлука да клуб сноси све трошкове репрезентативних наступа такмичара из клуба, како би олакшали родитељима перспективних такмичара.  Уз веома напорне тренинге који су карактеристика “Вукова” и уз прилив у клуб нових такмичара из других клубова, у Карате клубу „Вукови“ се надају да ће из средстава које добијају од Општине Кула успети да изгурају ову годину. Основна политика стручног штаба је да тренери не буду плаћени ни динара и да клуб сноси трошкове такмичења у земљи и иностранству перспективним такмичарима. Јер једино на такав начин могу се одужити каратеу који је веома много пружио тренерском тиму и Управи клуба, јер су сви деценијама путовали, такмичили се свуда по свету на терет локалне средине, па оваква клупска политика представља враћање дуга граду и Општини Кула.

Пред члановима Карате клуба “Вукови“ су Школско првенство, државно за сениоре на којем имају три представника, Школска олимпијада, турнир у Софији (Бугарска) и велики светски турнир у Лимасолу (Кипар) уз домаће турнире на којима редовно учествују, па ако је судити на основу досадашњих резултата биће медаља и са побројаних предстојећих такмичења.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju