Успешан викенд за каратисте ''Хајдука''

Кула, 12.03.2019.

Чланови Карате клуба „Хајдук“ су протеклог викенда остварили сјајне резултате како на Школском првенству Србије, које је одржано у Панчеву, тако и на Првенству Војводине за полетарце, пионире и наде, такмичењу које је одржано у Инђији.

На Школском првенству Србије наступила су четири члана Карате клуба Хајдук и то Александра Ђикић, Милица Рајић, Наталија Сератлић и Душан Веселиновић. У конкуренцији средњошколаца први и други разред, чланица Хајдука Наталија Сератлић је у категорији до 54 килограма освојила треће место и бронзану медаљу. 

На Првенству Војводине за полетарце, пионире и наде, чланови Карате клуба Хајдук су потврдили своју доминацију, поготово у екипној конкуренцији у којој су освојили три златне и једну сребрну медаљу. Златне медаље освојиле су у борбама екипе нада у женској конкуренцији у саставу:  Матеа Калмар, Миона Кнежић, Миљана Татић и Милица Симић, и екипа мушких нада у саставу: Марко Пуцар, Растко Батуран и Стефан  Новаковић. Златну медаљу је освојила екипа полетарки у катама, а чинили су је  Лана Нешовић, Милица Буквић и Анђела Вида, док је сребрну медаљу у борбама освојила екипа пионирки у саставу: Лана Љубенковић, Миа Војчена и Анастазија Гажо.

У појединачној конкуренцији чланови Карате клуба „Хајдук“ су на Првенству Војводине освојили укупно 16 медаља. Златним одличјима окитили су се нада Матеа Калмар, те пионири Стефан Карапанџа и Вук Новаковић. Сребрне медаље су освојили нада Миљана Татић и пионирке Миа Војчена, Лана Љубенковић и Анастазија Гажо, а бронзане медаље припале су надама Милани Корица, Растку Батурану, Милици Симић, Даници Раонић, Стефану Новаковићу и Марку Пуцару и пиониру Николи Вуковићу у борбама те полетаркама Анђели Вида и Милици Буквић у катама. Из побројаног се види да се највише истакла нада Матеа Калмар, која је освојила златне медаљу у екипној и појединачној конкуренцији.

Тренер у Карате клубу Хајдук Никола Гребер је истакао да су изузетно задовољни оствареним резултатима, јер је успостављена апсолутна доминација када су екипне борбе у питању, те да их радује форма коју су такмичари Хајдука демонстрирали пред предстојеће Првенство Србије које ће бити одржано у Крагујевцу, а на које су право учешћа остварили сви чланови Хајдука који су учествовали и на Првенству Војводине.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju