У суботу се одржава „Трка пријатељства“

КУЛА,14.06.2022.- Једно од догађања по којима је град Кула препознатљив је традиционална „Трка пријатељства“. У суботу ће, тринаести пут, Атлетски клуб „Хајдук Маратон тим“ приредити прави атлетски хепенинг и својим суграђанима, али и свим другим љуботељима атлетике даривати тринаесту по реду „Трку пријатељства“, манифестацију која је Кулу дефинитивно учврстила на атлетску мапу не само Србије, већ и региона.

-Полако приводимо крају припреме за предстојећу трку и могу да кажем, судећи према бројкама да ћемо оборити све рекорде. До јуче смо имали 810 затворених пријава, а статистика каже да десетак посто пријављених се из разних разлога не појави на старту, и за сам дан трке смо оставили нешто стартних бројева тако да очекујемо да ће у предстојећој трци бити око 750 финишера чиме ће бити оборен рекорд када је број учесника у питању – каже председник Атлетског клуба „Хајдук Маратон тим“ Здравко Мишовић, иначе идејни творац „Трке пријатељства“.

У Кули ће наступити тркачка елита предвођена иконом српског трчања Оливером Јевтић, биће ту и Кенијац Стенли Кипруто, наши познати тркачи Марко Ранковић, Ђуро Борбељ, Милош Дајевић, Кристијан Стошић, Невена Јовановић и други, али и тркачи из земаља из окружења, што само говори да ће љубитељи атлетике из Куле и околине имати шта да виде. Када је сама „Трка пријатељства“ у питању у суботу ће је отворити најлмађи: најпре ће ученици првог и другог, а потом и трећег и четвртог разреда трчати 400 метара, а затим ученици петог и шестог, а након њих седмог и осмог разреда ће трчати 800 метара. Око 17 часова и 30 минута кренуће главна трка, на 5 и 10 километара. Стаза трке је традиционална: Крамеровом до Петра Драпшина, те кроз њу до Језера Компаније Родић где је окретиште и повратак на циљ. За најуспешније у главној трци на 5 и 10 километара обезбеђене су новчане награде.  

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju