Фудбалски спектакл на стадиону Хајдука

Кула, 09.05.2017.

На стадиону Хајдука одиграна је меч хуманитарног карактера између екипе Хајдук Јуниор и уметничке репрезентације Србије. Иако резултат није био у првом плану, на крају је гласио 3:3. Голове су дали Данојевић, Фуртула и Јововић за Хајдук Јуниор, а поред двоструког стрелца Митровића, за репрезентацију је гол дао и Чехранов. Сав приход од утакмице намењен је удружењу „Плава птица“.  Капитен и двоструки стрелац за гостујућу екипу уметничке репрезентације Србије био је познати певач, Куљанин Милан Митровић. Након утакмице, он и Виктор Савић су поделили најпозитивније утиске, а Митровић се и присетио неких лепих момената док је у тинејџерским данима тренирао у Хајдуку:


-„ Заиста сјајан догађај за Кулу и екипу Хајдука, прво што је свакако у првом плану тај хуманитарни моменат, а друго што је Кула добила један догађај који је својеврстан празник фудбала. Пре естрадне каријере тренирао сам фудбал са великим бројем момака који тренутно бране боје Хајдук Јуниора , па тако је овај меч имао и носталгичну црту, с обзиром да сам пуно пута играо утакмице управо на овом стадиону. Очекује нас првенство у Русији где је пред нама нимало лак задатак да остваримо добар резултат, али даћемо све од себе. Свакако, у данашње време је веома тежак задатак финансирати било какво такмичење,  па тако и ми имамо свог спонзора без којег би било неизвесно учествовање,  а то је X VODKA из Аустрије. Хвала организаторима, били су на висини задатка и видимо се првом приликом на стадиону“ – изјавио је Милан Митровић.

 

Подсећања ради, уметничка репрезентација Србије је формирана прошле године, а ово ће јој бити друго учествовање на првенству света које ће се одржати у Русији. На првенству игра 16 репрезентација подељених у четири групе, а наша репрезентацији је у групи Д са Словенијом, Израелом и Италијом. Овај меч , који је поред своје фудбалске лепоте и лепршавости имао и хуманитарни карактер, послужио је као одлична увертира и припрема за предстојеће изазове у Русији.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju