Хајдук изгубио а да није примио гол

Кула, 05.11.2018.

Протекли спортски викенд је био један од неуспешнијих за клубове из наше општине, а остаће упамћен по првом поразу фудбалера Хајдука у првенству Српске лиге група Војводина, и то каквом: Куљани су изгубили утакмицу, а да гол примили нису. Наиме, сусрет четрнаестог кола првенства у Спској лиги група Војводина одигран јуче у Новом Саду, а у којем су се састали Кабел и Хајдук 1912 завршен је резултатом 1:0 у корист Кабела, а да гол није видео нико од присутних, осим помоћног судије Немање Батала из Руме. Играла се надокнада времена, голман Хајдука Бојан Браћ је ухватио лопту упућену ка његовој мрежи, спремао се да дегажира, главни судија Никола Петровић није прекидао игру, али су тада домаћи играчи појурили ка помоћном судији, који је био петнаестак метара далеко од корнер заставице и наравно није могао ништа да види. Но, након консултације главног и помоћног судије, главни судија је показао да Куљани крену са центра, јер је наводно лопта прешла гол линију.Чак је и играч Кабела којем је приписан гол након сусрета признао да није видео да је лопта прешла гол црту. Да по Куљане гостовање у Новом Саду неће бити ни мало лако сведочи и податак да им  је главни судија доделио чак једанаест жутих картона, а да је већ у 25. минуту искључио играча Хајдука Којчића. И када домаћи играчи нису могли да постигну гол, на дело су ступиле судије, па се слободно може рећи да је Кабел победио Хајдук голом судије Батала. Након овог кола фудбалери Хајдука су први на табели са 35 бодова, а у наредном колу дочекују екипу Железничара из Панчева.

Фудбалери Црвенке су у дванаестом колу првенства у Војвођанској лиги група север на гостовању у Турији са екипом Младости играли нерешено 2:2. Имали су фудбалери Црвенке вођство од 2:0 све до 65. минута, да би потом попустили, дозволили домаћину да изједначи, а на крају могу бити задовољни и једним бодом, јер су фудбалери Младости при нерешеном, резултату имали зицер за победу, којег нису реализовали, па је сусрет окончан поделом бодова. Голове за Црвенку су постигли Манојловић и Милан Суботић. Црвенка је једанаеста на табели са 14 бодова, а у наредном колу дочекује Слогу из Чонопље.

Дванаесто коло првенства у Сомборској подручној лиги обележио је општински дерби који је одигран у Сивцу, а у којем је Русин из Руског Крстура победио домаћина Полета са 3:1. Кула је на Гедеру изгубила од Крила Крајине из Бачке Паланке са 2:1, а Липар је у Оџацима изгубио од ОФК Оџака са 1:0. Русин је други на табели са 23 бода, Кула десета са 14, Липар петнаести са 8, а Полет последњи, шеснаести, са 6 бодова. У наредном колу Русин дочекује екипу Кулпина, Липар је домаћин сомборском ЖАК-у, Кула иде у госте Радничком у Ратково, а сивачки Полет је гост Крила Крајине у Бачкој Паланци.

Фудбалери Младости из Крушчића су у десетом колу првенства у Сомборској међуопштинској лиги први разред, пред својим навијачима изгубили од Партизана из Купусине са 4:2. Након овог пораза Младост је једанаеста на табели са 6 бодова, а у наредном колу иде у госте ОФК Шикари у Сомбор.

Неуспешне су биле и фудбалерке сивачког Полета, које су у деветом колу првенства у Првој лиги Србије на гостовању у Куршумлији изгубиле од домаћина, екипе Колибри са 4:2. Фудбалерке Полета су шесте на табели са 12 бодова, а у наредном колу иду у госте Колубари у Лазаревац.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju