Хајдук остаје Српсколигаш?

Кула, 21.05.2020.

Љубитељи фудбала знају да је Извршни одбор Фудбалског савеза Србије донео одлуку да се сва првенствена такмичења у свим узрасним категоријама, осим Супер и Прве лиге Србије сматрају завршеним даном проглашења венредног стања на територији Републике Србије, 15. марта ове године. Сходно тој одлуци коначан пласман екипа се утврђује на основу резултата остварених до тог датума.

Српсколигаш Хајдук је у том тренутку био на претпоследњој позицији на табели која води у нижи ранг такмичења, али сви су изгледи да ће ипак сачувати српсколигашки статус. Наиме, Извршни одбор Фудбалског савеза Србије је донео одлуку да ће у наредној сезони Супер лига бројати уместо досадашњих 16 чак 20 клубова, а Прва лига уместо 16 бројаће 18 клубова, дакле, чак шест клубова ће напредовати, што ће аутоматски допринети да знатно мањи број клубова који је требао да испадне и пређе у нижи ранг такмичења.

Из Фудбалског савеза Војводине и Подручног фудбалског савеза Сомбор смо добили информацију да ће изглед лига које су у њиховој ингеренцији бити познат тек када се заврши првенствена сезона у Супер и Првој лиги Србије и када се буде знао изглед та два професионална ранга такмичења. Према речима председника Фудбалског клуба Хајдук Далибора Крковића у овом клубу се надају да ће задржати статус српсколигаша и сви раде на томе као и на формирању тима као да ће бити српсколигаши, истичући да ће бити прављен тим који ће гарантовати опстанак у Српској лиги.

Сасвим разумљиво јер ће наредне сезоне пуно екипа испадати из Српске лиге, имајући у виду да ће проширење Супер и Прве лиге важити само у наредној сезони, те да ће из тих лига испадати од четири до шест екипа, што ће утицати и на то да из Српске лиге на крају наредне сезоне испадне већи број клубова.

Komentari

Nikola Dz.: Dado eric gogic grobari hajduka!

2020-05-21 16:06:15 2 0 100 %

Marko: Ne diraj mi Dada... Kosarkasi jos cekaju trenerke sto je obecao i plate za trenere ????

2020-05-21 13:57:35 3 0 100 %

Драгутин: Па ти преваранту ме знаш јесу ли ти играчи живи а не да формираш екипу за следећу годину!

2020-05-21 11:31:05 5 0 100 %

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju