Још један успешан викенд за каратисте ''Хајдука''

Кула, 09.10.2018.

За члановима Карате клуба „Хајдук“ је још један успешан викенд. Наиме, троје перспективних чланова овог клуба који се налазе и на ширем списку кандидата за Репрезентацију Србије у суботу је наступило на престижном међународном турниру "Трофеј Србије – Београдски победник", који је одржан у Београду. Чланови Карате клуба“ Хајдук“ Душан Веселиновић, Милица Рајић и Александра Ђикић су имали врло запажене наступе у веома жестокој конкуренцији бораца из Турске, Хрватске, БиХ, Словачке, Италије, Бугарске, Мађарске, Русије, Црне Горе и Аустрије.

У недељу су чланови млађих узрасних категорија Карате клуба „Хајдук“ наступили на петнаестом по реду „Купу пријатељства“, турниру који је одржан у Новом Саду, где су остварили одличне резултате имајући у виду чињеницу да су од седамнаест пријављених чланова Хајдука чак њих једанаест почетници и „Куп пријатељства“ им је био први званични наступ у животу. Упркос тој чињеници млади „хајдуци“ су се са овог такмичења вратили са бројним одличјима. Освојено је чак 14 медаља, што у екипној, што у појединачној конкуренцији. У екипној конкуренцији у борбама прва екипа женских нада је освојила друго, а друга екипа треће место  ово било прво. У појединачној конкуренцији златне медаље су освојили кадет Душан Веселиновић, кадеткиња Нина Војиновић, нада Растко Батуран и пионир Стефан Карапанџа. Сребрна одличја освојили су кадеткиња Александра Ђикић, нада Матеа Калмар, пионирка Даница Раонић и пионири Вук Новаковић и Сергеј Тот. Бронзане медаље на „Купу пријатељства“ освојили су наде Миона Кнежић, Милана Корица и Данило Пјевач. 

Тренер у Карате клубу „Хајдук“ Никола Гребер је истакао да је веома задовољан наступом својих чланова, јер је овај турнир у Новом Саду послужио да дебитанти „пробију лед“, односно осете шта значи право такмичење, а „Куп пријатељства“ је послужио и као добра припрема за предстојећа такмичења, као што су Првенство и Куп Војводине, на којима ће чланови „Хајдука“ наступити наредног викенда.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju