Још једном су нас обрадовали чланови Карате клуба "Хајдук"

Кула, 5.10.2021. - Још једном су нас обрадовали чланови Карате клуба „Хајдук“. На Купу Србије за полетарце, пионире и наде, који је у организацији Карате федерације Србије одржан  у недељу у Младеновцу Карате клуб Хајдум је наступио са 19 појединаца и четири екипе и остварио заиста сјајне резултате. Ову констатацију потврђује податак да су се у Кулу вратили са 12 освојених медаља, од којих су три златне, две сребрне и седам бронзаних, а с обзиром на тај учинак били су један од најуспешнијих клубова на такмичењу у дисциплини борбе.

Златне медаље освојене су у појединачној конкуренцији, а освојили су их пионири Војин Милетић у категорији до 40 и Алекса Пуцар у категорији до 45 килограма и нада Стефан Карапанџа у категорији преко 52 килограма. Сребрну медаљу у појединачној конкуренцији освојила је пионирка Теодора Тот у категорији до 32 килограма, као и мушки тим нада у саставу Стефан Карапанџа, Миљан Јерковић, Давид Чепић и Милош Буквић. Бронзана одличја у појединачној конкуренцији освојили су пионири Илија Ћосић у категорији до 40 и Сергеј Баран у категорији преко 45 килограма, пионирке Милица Буквић у категорији до 40 и Лана Нешовић у категорији преко 44 килограма, као и нада Миљан Јерковић у категорији до 47 килограма. Две бронзане медаље „хајдуци“ су освојили у екипној конклуренцији, а освојили су их тимови пионирки у саставу Милица Буквић, Невена Вујасин, Теодора Тот и Лана Нешовић, као и тим женских нада у саставу Лана Љубенковић, Исидора Пеквић, Анастасија Гажо и Ана Јарић.

У Карате клубу „Хајдук“ су поносни на остварене врхунске резултате, јер су на најбољи начин испунили обећање дато након Купа Војводине, на којем су такође били доминантни. Од појединаца издвојио се Стефан Карапанџа који је титули појединачног првака Србије сада додао и наслов освајача Купа, а био је и капитен тима нада који је освојио сребро. Реч је о једном од најперспективнијих младих каратиста у Србији, па уз њега, Милетића и Пуцара у клубу очекују позив селектора репрезентације Србије и за још неког свог члана за предстојећи Балкански шампионат који ће крајем овог месеца бити одржан у Поречу, у Републици Хрватској.  

На Купу Србије у Младеновцу учествовали су и чланови Карате клуба „Црвенка“ који су се са такмичења вратили са једном освојеном медаљом. Пионирка Хелена Мировић Јонес је у класи Це – носиоци зеленог појаса у катама освојила треће место и бронзану медаљу.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju