Зашто мушкарци остављају жене које воле?

Најчешће се уплаше када их преплаве емоције, од тог тренутка почињу да се удаљавају и да мењају своје понашање.

За неке можда ово није типично мушка прича, јер чињеница је да има и доста жена које лако раскидају везе без обзира на то шта осећају. Међутим, истраживања и разне анкете показују да је много више мушкараца који погреше бар једном у животу и "побегну" из везе која би могла да буде савршена. И међу њима је чак највише оних који никад не признају да су се због такве одлуке покајали.

- Многи мушкарци у нашој средини социјализовани су на тај начин да верују да пре него што се истински вежу треба да стекну разноврсна љубавна искуства. Није реткост да се у мушком друштву исмевају они који су се рано везали за партнерку и са њом засновали породицу.

Истраживања показују да се мушкарци најчешће уплаше када их преплаве емоције и да од тог тренутка почињу да се удаљавају и мењају своје понашање. С друге стране жене то често не могу да схвате, јер је за њих све било идилично.

- Страх од везивања је најчешћи разлог зашто се повлаче онда када их преплаве емоције.

Као један од главних разлога "бежања" из оваквих веза наводи се и то што мушкарци не разговарају о својим осећањима, често их потискују, док су жене емотивно отвореније.

- Већина мушкараца васпитано је на тај начин да се не баве претерано емоцијама и међуљудским односима, док су жене са друге стране много више охрабрене да анализирају своје емоције и односе у којима се налазе. Иако се верује да је јачи пол по природи мање емотиван, велика је истина, да чак иако јесте такав, разлог није мушка природавећ типично мушко васпитање.

Однос моћи између мушкараца и жена се у великој мери променио. У протеклих неколико деценија сматрало се да мушкарац треба да буде тај који је доминантан, који више зарађује, који је амбициозан и окренут каријери, док жена треба пре свега да брине о породици. Данас, међутим, видимо да све више жена живи по овим мушким принципимаи успева да помири своју пословну и породичну улогу. Њихова новостечна улога може да доведе у конфузију неке мушкарце који и даље верују у традиционалну поделу родних улога. Уколико и сами нису направили корак у ревидирању женске улоге у друштву, врло је вероватно да ће на успешну жену реаговати повлачењем.

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju