На Марсу пронађена језера окружена шумом?!

Свих ових година Црвена планета Марс не престаје занимати светску јавности било да се појави неки видео од старне љубитеља живота на Марсу или званичних докумената НАСА-е Сада се поставља ново мистериозно и занимљиво питање...Да ли је могуће да вода заиста постоји на Марсу и то у облику језера?

Ево шта је НАСА до сада открила о води на Марсу:

Октобар 2015: Некадашња језера и реке око кратера Гејл су постојала око 10.000 година, што је сасвим довољно да се развије неки облик живота.

Септембар 2015: Тамни трагови на камењу Марса указују на то да мала колична воде и даље тече на површини црвене планете.

Август 2015: Неочекивано велики нивои течне воде откривени метар испод површине Марса.

Мај 2015: Марс је некада био прекривен огромним океанима као данас Земља.

Међутим, НАСА до сада није пронашла значајне доказе о постојању воде на површини нити о постојању и најмањих облика живота на Марсу.

Ипак, они који претражују НАСА-ине фотографије црвене планете како би нашли доказ о постојању ванземаљског живота пронашли су знатне количине воде која би могла да подржи живот.

Први који је обелоданио то откриће јесте корисник Јутјуб канала WhatsUpInTheSky37,који је пре пар година о томе објавио снимак. Он је истакао да је пронађено неколико фотографија из ваздуха које приказују замрзнута или топла језера на површини Марса

Гледаоци су већином убеђени да то заиста и јесу језера. Неки су указали на то да облик и текстура указују да то јесу језера са течном водом иако је у овом тренутку небитно да ли су она замрзнута или не.

Можда делује невероватно, али доказ о постојању језера на Марсу је пронађен. Самим тим што је пронађена велика количина воде, можемо доћи до закључка да се у њој налазе и водене животиње, па макар то били и само микроорганизми.

 

Извор: zanimljivostidana.com

Komentari

Ostavi komentar:

Preuzmite Q Media aplikaciju