Какви се послови нуде Сомборцима

Сомбор, 31.10.2020.

Добро је познато да је потражња послова у нашој земљи али и региону велика, а тај тренд није заобишао ни град Сомбор.

Бацили смо се у истраживање са циљем да покушамо да вам приближимо какви се све послови нуде Сомборцима, шта можете да очекујете када почнете да тражите запослење и како заиста изгледа берза послова сомбор.

Шта се конкретно нуди од послова за Сомборце?

На основу широког спектра извора могли смо да приметимо да су у понуди разни послови, од рада на фарми, преко рада на терену, до рада у канцеларији, а велика је и понуда послова од куће преко интернета. У суштини, за свакога има по нешто а нама су неки од огласа посебно привукли пажњу.

Послодавац из Дероња нуди посао на фарми а како наводи, посао је мањег обима. Обезбеђени су смештај, храна, огрев и наравно редовна плата. А за више детаља морате позвати. За оне који воле рад у домаћинском амбијенту ово је више него добра понуда.

Као што можете приметити у последњих неколико година, број оних који имају класичне занате у рукама је у опадању па се увек може пронаћи доста огласа у којима се траже електричари, бравари и друга слична занимања.

За посао електричара тражи се завршени 3. степен стручне спреме, пожељно је радно искуство у занимању минимум годину дана. Пошто је посао такав да морате бити мобилни и стално на терену, неопходно је да имате возачку дозволу за Б категорију. Посао се обавља у сменама и бићете запослени на неодређено.

Што се тиче посла вариоца такође је потребно претходно искуство, а конкретно у овом огласу не пуно, само 3 месеца, што је одлично, затим 3. степен стручне спреме – машински смер.

Оно што нас је пријатно изненадило је то да смо наишли на огласе који су као створени за новопечене дипломце и да са књиге могу одмах почети са применом стеченог знања. У једном од њих се за техничког цртача не захтева никакво претходно искуство! Наравно потребан је 7. степен образовања у области архитектуре, грађевине или геодезије, као и солидан ниво познавања AutoCad 2D.

Резултати које смо до тог момента скупили су нам показали да град Сомбор има итекако добру понуду послова и наставили смо даље са потрагом.

Конкурси Националне службе за запошљавање у Сомбору

Недуго затим, могли смо да приметимо да је филијала Националне службе за запошљавање у Сомбору изузетно активна, те да поред њиховог сајта конкурсе можете пронаћи и на различитим сајтовима и порталима. Тако смо пронашли оглас за PHP developera са завршеним 4. степеном школовања у области информатике и рачунарства, где је такође потребно да имате и три године радног искуства у занимању.

Сталан посао се нуди за место оператера логистике, посао чија популарност расте због све веће и разгранатије мреже пословања. У опис посла спада дефинисање транспортних путева тј. рута као и организација и праћење испорука од њиховог слања до пристизања. Конкретно у овом огласу је потребна минимум једна година искуства на сличном послу, али ако сте сналажљиви брзо ћете ући у штос и без њега.

У понуди су и места за административне раднике где је довољан 3. степен образовања  у области економије, финансија, осигурања, права и администрације а могу да конкуришу и они који су завршили гимназију. Радно време је пуно а потребно ће вам бити да сте упознати са програмом Microsoft Word који ћете користити за обраду текста.

Такође постоји доста огласа у којима се тражи продавац за рад у сменама и на одређено. Једини захтев је претходно радно искуство а ако сте комуникативни и умете да продате производ – посла за вас итекако има.

Један од свежијих огласа стиже из гумарске индустрије у Сомбору. Ту постоји неколико услова, као што су добар вид, да сте доброг здравственог стања и да нисте старији од 45 година. У зависности од постизања норми, плата може да иде и до 65,000 динара, плаћени су и топли оброк и превоз, а ако се добро покажете следује вас и бонус на плату од 20%.

Поред свих ових огласа наилазили смо на доста огласа у којима су понуђени послови за рад од куће. Лепеза тих послова је широка, готово све што можете да замислите и предност је што послодавац не мора бити из Сомбора а ви не морате путовати у место где је седиште фирме.

Крајњи утисак је изузетно позитиван и са сигурношћу можемо да кажемо да ћете ако се само мало потрудите, посао у Сомбору и пронаћи. Борба против незапослености и даље траје, у том смислу је потребно да свако да свој допринос.

Следећаи чланакПостаните ПОЗНАТА личност!

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here