Elkészült az energiatakarékossági terv

KÚLA, 2022.09.14- Kúla község polgármestere Damjan Miljanić, felhívta a figyelmet arra, hogy a helyi önkormányzat a Bányászati ​​és Energiaügyi Minisztérium utasításai szerint befejezte a megtakarítási intézkedések tervének elkészítését. A Bányászati ​​és Energiaügyi Minisztérium ugyanis azt javasolta a Szerb Köztársaság területén működő valamennyi önkormányzatnak, hogy a világ és Szerbia jelenlegi energiahelyzetének megfelelően hajtsanak végre olyan tevékenységeket, amelyek a villamos energia és a hőenergia megtakarítását célozzák meg.

A polgármester munkamegbeszélést hívott össze a község területén tevékenykedő  Művelődési Házak, Kulturális Központok, a Népkönyvtár igazgatóival valamint a helyi közösségek titkáraival, a kommunális közvállalatok és az iskolák igazgatóival annak érdekében, hogy Suzana Musić-al, a község energiamenedzserével közösen bemutassák be Kúla Község Önkormányzata által a rendelet alapján elfogadott megtakarítási intézkedéseket, Szerbia kormánya és az illetékes minisztérium ajánlása alapján.

Damjan Miljanić, ez alkalommal kijelentett, hogy önkormányzatunk területén megvalósítható az intézkedések által megkövetelt cél, amely a közvilágítás 33%-os, a közintézmények villamosenergia-fogyasztásának 15%-os csökkentését tartalmazza, tekintettel arra, hogy önkormányzatunk takarékossági céllal, energia hatékonyan dolgozik, és 11 közintézmény már gázra tért át, illetve a Sunčica óvodában, a bácskeresztúri Sportcsarnokban valamint a Petőfi Brigád Általános Iskolában, hamarosan felszerelik a beltéri energiatakarékos LED világítást is. Miljanić hozzátette, az önkormányzat támogatásokkal ösztönözte az állampolgárokat az energiahatékonyság és a megtakarítás irányába való gondolkodásra, sok háztartás pedig átállt az elektromos fűtésről a gázzal való fűtésre. Mindezt összefoglalva az a várakozás, hogy a megtakarítás nagyobb lesz, mint a kitűzött célok – zárta gondolatait Damjan Miljanić a munkamegbeszélésen. Az intézkedések az állami és közintézményekben, valamint a háztartásokban és a vállalkozásokban a villamosenergia- és hőenergia-fogyasztásának csökkentése irányulnak azzal a céllal, hogy a közelgő télre áramot takarítsanak meg.

Претходни чланакБачки димњак замирисао Кулом
Следећаи чланакKészül az iskola új tetőszerkezete

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here