„Хајдук“ и „Црвенка“ успешни на „Купу пријатељства“

КУЛА, 26.10.2022. – Чланови два наша карате клуба, Хајдук из Куле и Црвенка су наступили на традиционалном међународном турниру, 18. по реду „Купу пријатељства“ којег је у Новом Саду организовао Карате клуб Маваши.

Карате клуб Хајдук је на овом престижном такмичењу имао 20 појединачних и четири екипна наступа, а остварени су феноменални резултати: освојено је тринаест медаља, од којих су чак десет златне, што је допринело да Карате клуб Хајдук у генералном пласману освоји друго место. Осам златних медаља „хајдуци“ су освојили у појединачној конкуренцији, а најсјајнијих одличја домогли су се пионири Војин Милетић и Миљан Мрдак, нада Милица Буквић, кадет Милош Крнајац, јуниорка Матеа Калмар и јуниори Михајло Крнајац, Растко Мијановић и Глоријан Штрангар. У појединачној конкуренцији чланови Карате клуба Хајдук су освојили и две сребрне медаље, а освајачи су Растко Мијановић у конкуренцији кадета и Лазар Радуловић у конкуренцији нада.

У екипној конкуренцији чланови Карате клуба Хајдук су освојили две златне и једну сребрну медаљу. Златне медаље освојили су тим пионира у саставу Војин Милетић, Миљан Мрдак, Марко Ђисалов и Сергеј Баран, као и тим јуниора у саставу: Растко Мијановић, Михајло Крнајац, Глоријан Штрангар и Милош Крнајац. Сребрну медаљу освојио је  кадетски тим Хајдука у саставу: Милош Крнајац, Растко Мијановић и Божидар Мрдак.

У Карате клубу Хајдук истичу да су веома задовољни, јер су сви такмичари показали изузетну форму, а остварени резултати су само последица врхунског рада и спровођења прецизно зацртаног плана за овај део сезоне. Када је појединачни учинак у питању треба истаћи Војина Милетића који је имао девет мечева од којих је осам добио, а један радио нерешено, затим Растка Мијановића који је имао осам мечева, седам добио а један изгубио, Миљана Мрдака који је свих својих седам мечева добио, као и Милицу Буквић, која је имала пет мечева и све решила у своју корист. Оно на шта су у Карате клубу Хајдук поносни јесте то што је чак седам чланова овог клуба добило позив селектора репрезентације Србије за наступ на Балканском шампионату за кадете, јуниоре и млађе сениоре који ће од 4. до 6. новембра бити одржан у Бару. Позиве су добили чланови Хајдука Миа Двожак, Михајло Крнајац, Матеа Калмар, Лука Гириц, Милош Крнајац, Растко Мијановић и Исидора Пеквић. У клубу очекују њихов одличан наступ у репрезентативном кимону и континуитет у освајању медаља.

На Купу пријатељства у Новом Саду учествовали су и чланови Карате клуба „Црвенка“. У конкуренцији полетараца 2014. годиште и млађи, у катама, у конкуренцији више од 30 такмичара члан Црвенке Невен Ковачевић је освојио треће место и бронзану медаљу. У конкуренцији пионирки 2011. годиште, такође у катама Хелена Мировић Јонес освојила бронзано одличје. Учесничке медаље у масовној конкуренцији добили су чланови Црвенке, полетарке Нађа Суботић и Мила Бијелић које су освојиле пето место у својим категоријама, полетарац Иан Мировић Јонес који је такође био пети, те пионир Миљан Нешовић за освојено шесто место. Наредно такмичење које предстоји младим каратистима Црвенке је учешће на Купу Војводине за полетарце, пионире и наде који ће у Инђији бити одржан 13. новембра.

Извор: Qmedia
Фото: Qmedia

Претходни чланакФутсалери Хајдука забележили прву победу
Следећаи чланакКарате клуб “Хајдук” добио средства за набавку опреме

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here