Обука „Мала школа саобраћаја“ одржана у вртићу „Сунчица“

КУЛА, 31.10.2022.- Обука из области безбедности саобраћаја за васпитаче под називом „Мала школа саобраћаја“ одржана је у просторијама вртића „Сунчица“ у Кули. Васпитачи су имали прилике да се ближе упознају са свим аспектима безбедности саобраћаја и безбедности у саобраћају, пре свега најмлађих генерација. Карољ Валка, председник Савета за саобраћај општине Кула, истакао је да је смисао оваквих едукација очување безбедности и живота деце у саобраћају и обраћање пажње управо на њих, најмлађе учеснике у саобраћају:

„Ми већ годинама сарађујемо са предшколском установом „Бамби“, где смо неколико пута делили седишта за бицикла и седишта за аута, баш из тог разлога да деца буду што безбеднија. Гледамо да нашу децу што боље и сигурније возимо у саобраћају, а нормално да, и васпитачи и локална самоуправа и сви ми, морамо да пазимо једни на друге, а поготово на децу“.

Организатори и реализатори ове обуке били су Савет за саобраћај општине Кула и Центар за одрживи развој и безбедност саобраћаја из Београда, уз подршку Агенције за безбедност саобраћаја. Када је ,пак, о домаћинству обуке реч, оно је припало Предшколској установи „Бамби“, у чијем вртићу је обука реализована. Директорка ове установе, Снежана Булатовић, изразила је уверење да ће једна оваква активност позитивно утицати на увећање досадашњег знања код васпитача када је у питању безбедност деце у саобраћају:

„Ово је још једна од активности које заједнички реализујемо, Агенција за безбедност саобраћаја општине Кула и Предшколска установа „Бамби“. Један други вид активности где, кроз ово саветовање васпитача који раде у групама где су деца од пет и шест година, ћемо на неки начин примењивати и уграђивати у свакодневни рад овде стечена знања. На тај начин, верујем да ће безбедност деце бити много већа него што је била до сада.“

Када је у питању сама активност Савета за саобраћај општине Кула, нешто више на ту тему рекао је члан Савета, Дејан Алексић:

„Што се тиче самог Савета и његовог рада, он се бави едукацијом свих узраста наших учесника у саобраћају. Сада тренутно радимо едукацију са децом, где су у питању неке основе саобраћајног познавања и васпитања. Едукација се врши са васпитачима у предшколској установи „Бамби“, тако да желимо, на овај начин, да подстакнемо неке нове идеје и нека нова сазнања које поспешују безбедност у саобраћају“.

Обука је реализована у три дела. Први део се односио на анализу проблема безбедности саобраћаја  и на познавање и примену прописа. док су у другом делу пружене кључне информације о опасним ситуацијама у саобраћају и примери из праксе. Трећи и завршни део био је резервисан за дискусију и доделу награда и сертификата за учеснике обуке.

Извор: Qmedia Фото:Qmedia

Претходни чланакДанас истиче рок за пријаву за програм Моја прва плата
Следећаи чланакСрпска православна црква данас обележава два празника Српска православна црква данас обележава два празника

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here