Тенис:  Поповић сребрни у Нишу, Сантрач победник „Прве лиге Хелма“

Сјајне резултате бележи млади члан Тенис клуба „Хајдук“ Владимир Поповић. Након што је летос на два турнира „Сербиен Гранд при“, која су одржана у Краљеву и Сремској Митровици у конкуренцији тенисера до 12 година старости освојио два трећа места, недавно је на Сербиан Гран при турниру у Ваљеву освојио друго место, да би протеклог викенда на „Сербиан Гран при“ турниру у Нишу, којег је организовао Тениски савез Источне Србије поново заблистао и у конкуренцији такмичара до 12 година освојио друго место. Овај резултат из Ниша добија на тежини, ако се зна да је Владимир Поповић у првом колу победио првог носиоца турнира Алексеја Стојановског из Македоније са 2:1, по сетовима 4:6, 7:6 и 10:8, да би потом победио Михајла Батину са 2:0, по сетовима 6:1 и 6:0. У трећем колу Поповић је победио Константина Јовановића, такође са 2:0, по сетовима 7:6 и 6:0, да би у финалу  био поражен од домаћег играча Владимира Стаменковића са 2:0, по сетовима 6:3 и 6:2, па је у генералном пласману са укупно освојених 45 бодова Владимир Поповић освојио друго место и сребрну медаљу. Сви ови резултати говоре да је реч о веома талентованом младом тенисеру, па уз предан рад ваља очекивати одличне резултате и у наставку каријере.

У недељу је на тениским теренима Тенис клуба Хелм крај Родићевог језера у Кули одиграна завршница другог издања  „Прве лиге Хелма“. Док је прошлогодишње прво издање Прве лиге Хелма било резервисано искључиво за рекреативце из Куле и околине ове године је учествовало и неколико играча који су рангирани на листи Тениског савеза Србије, неколико овогодишњих учесника је играло и фјучерсе, што само потврђује да је ово друго издање „Прве лиге Хелма“ било веома квалитетно. Завршница у недељу је почела у 12 сати када је одигран сусрет са треће место, а састали су се Предраг Поповић из Куле и Немања Бугарски из Врбаса. За нешто више од сат времена Поповић је са 2:0, по сетовима 7:5, 7:5 савладао Бугарског и освојио треће место.  Потом је уследио финални сусрет, а за наслов победника „Прве лиге Хелма“ борили су се Александар Дормошев из Куле и Александар Сантрач из Бачке Паланке. Меч је обележио велики повратак Сантрача након два изгубљена сета. Дормошев је први сет добио са 6:3, други са 7:6, да би потом Сантрач добио наредна два, трећи са 7:6, као и четврти, па је победника одлучивао тај брејк. Треба рећи да је при крају четвртог сета Дормошев повредио мишић листа и када се очекивала предаја због повреде Дормошев је наставио меч до краја свестан да су му шансе минималне, тако да је пети сет добио Сантрач са 6:2 и тако освојио наслов првака другог издања турнира „Прва лига Хелма“. За најуспешније учеснике другог издања „Прве лиге Хелма“, организатор Тенис клуб Хелм је  обезбедио пехаре и новчане награде, а генерални покровитељ овог тениског догађаја била је Општина Кула.

За љубитеље спорта информација да вечерас од 20 часова на програму КУ Телевизије могу погледати снимак утакмице рукометне Супер Б лиге Сивац 69 – Лавови из Београда.

Ђ.Бојанић

Извор: Qmedia Фото: Qmedia

 

Претходни чланакФестивал ,,У сусрет науци“ у СТШ ,,Михајло Пупин“ у Кули
Следећаи чланакПочела грејна сезона у Кули

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here