Засијала ЛЕД расвета у хали у Руском Крстуру

КУЛА,2.11.2022.-Примењивање активности и повлачење потеза у циљу уштеде електричне и топлотне енергије, а у складу са тренутном енергетском ситуацијом у свету и Србији, посао је који се у општини Кула ефикасно спроводи. Наиме, смањење потрошње електричне енергије у јавним установама за 15% посао је који се увелико реализује, а један од таквих примера јесте Спортско-школска хала у Руском Крстуру где је монтирана и пуштена у рад нова ЛЕД расвета. Председник општине Кула, Дамјан Миљанић, обишао је овај објекат како би се уверио да нова расвета испуњава своју сврху, а то је боље осветљење уз веће уштеде потрошње:

„Уштеда је толика да постављене нове ЛЕД светиљке имају три пута мању снагу и, самим тим, троше три пута мање електричне енергије него старе светиљке. Број светиљки је остао исти, а осветљење које се добија са новим светиљкама је бољи и већи него што је био. Практично, тиме ће уштеда бити преко 30%, а прорачуни су, када је овај објекат у питању, да ће уштеда бити и 40%. Ова ЛЕД расвета је од данас у функцији, а радови на постављању овог типа расвете су у току на још једном објекту Предшколске установе „Бамби“.  Циљ је да фазно, из месеца у месец, решавамо проблеме у нашим објектима. Остало је још неколико објеката и они су у плану следеће године, а такође и у згради Општинске управе фазно, спрат по спрат, се решава расвета и ове године ће она бити постављена, а циљ је да, до краја следеће године, сви објекти добију ЛЕД расвету. То је једна од мера уштеде и уштеде које се ту остварују су значајне и битне, а паралелно се спроводе и неке друге мере.“

Осим ове врсте мера, општина Кула је у протеклом периоду радила и на енергетској санацији са циљем уштеде, те је тако једанаест јавних установа прешло на гас. Мере у овом правцу се предузимају у циљу смањења потрошње електричне и топлотне енергије у државним и јавним установама, као и у домаћинствима и предузећима са циљем уштеде електричне енергије и, самим тим, ублажавања ефеката енергетске кризе на глобалном плану.

Извор: Qmedia Фото: Qmedia

Претходни чланакЗавршен упис у посебан бирачки списак за Националне  савете националних мањина
Следећаи чланак„Хајдук“ те зове, подржи беле“!

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here