48. Међуградска изложба ситних животиња у Кули одржана у сали ОШ “Петефи бригада“

КУЛА, 7.11.2022.-Оцењивањем изложених ситних животиња у петак је у Кули почела тродневна манифестација, 48. Међуградска изложба ситних животиња. Учесници из разних крајева су изложили више стотина ситних животиња, разних врста живине и птица у спортској хали ОШ “Петефи бригада“ која је за ову прилику посебно прилагођена како би сачувала и своју примарну намену . Игор Громиловић, потпредседник Асоцијације одгајивача ситних животиња Републике Србије је захваљујући се Удружењу из Куле, а пре свега локалној самоуправи рекао да је врло евиденто да је овогодишњо манифестацијом ова изложба котирана као друга у региону. Громиловић је истакао да без подршке локалне самоуправе која је омогућила да ове године изложба доживи знатно проширење не би било могуће остварити један овакав ниво.

„Удружење за заштиту и одгој ситних животиња Кула организује 48. пут ову изложбу и уверени смо да ће она допринети јачању и унапређивању одгоја ситних животиња и у исто време представити и основ за ширење пријатељстава међу људима“, рекао је Горан Комненић, председник Удружења за заштиту и одгој ситних животиња из Куле. Он је додао да је ове године чак 180 излагача дошло у Кулу и да је самим тим остварен циљ који су зацртали претходних година, а да је све то продукт њиховог дугогодишњег рада и подршке коју им пружа локална самоуправа. Организатори су се захвалили спонзорима и свима који су на било који начин помогли одржавање изложбе уручивање захвалница на свечаности која је одржана у МКЦ „Непкер“, а пре свега председнику општине Кула, Дамјану Миљанићу и Туристичкој организацији општине Кула.

Приликом отварања, председник општине Кула, истакао је да је и у претходним годинама општина подржала ову манифестацију, а да је велико интересовање било подстрек да се направи неколико корака унапред и да се организује манифестација у проширеном капацитету. Миљанић је додао да су се услови, између осталог стекли обезбеђивањем адекватне подлоге за спортске хале, а да је други важан фактор обезбеђивање кавеза за животиње који су у власништву удружења. Општина је поред неопходних кавеза омогућила да улаз буде потпуно бесплатан покривши удружењу све трошкове.

Најмлађи учесник ове године био је Филип Јокић, а најстарији који је уједно и добитник награде за најлепшу живину био је Петар Саљек. Награда за најлепшу пловку припала је Предрагу Ћулибрку из Карађорђева, Мирку Мирићу из Маглића награда за најлепшег кунића. Владимиру Кишпећо из Руског Крстура припала је награда за најлепшу птицу, а Ласло Кормош добитник је награде за најлепшег голуба. Овогодишњи победник специјалке бачких превртача је Бркић Мирослав из Футога, док је друго место припало Душану Илићу. Овогодишње треће место припало је Небојши Стричевићу из Футога.

Организатор изложбе је, као што је речено, Удружење за заштиту и одгој ситних животиња из Куле, а покровитељи општина Кула и Туристичка организација општине Кула.

Извор: Qmedia Фото: Qmedia

Претходни чланакЕкипа Дома за старе и пензионере Кула на интерактивном тренингу  
Следећаи чланакСпортска хроника

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here