Матеа Калмар освајач бронзане медаље

КУЛА, 8.11.2022.- Чланица Карате клуба „Хајдук“ Матеа Калмар освајач је бронзане медаље, појединачно, у јуниорској конкуренцији, на Балканском шампионату за кадете, јуниоре и млађе сениоре који је одржан у Бару у Црној Гори. На овом такмичењу, у конкуренцији више од 1250 такмичара из десет земаља, шест чланова Карате клуба „Хајдук“ је наступило у кимону репрезентације Србије и дало свој допринос да репрезентација Србије у генералном пласману освоји треће место.

Матеа Калмар је наступила у конкуренцији јуниорки, у категорији преко 66 килограма и имала је чак 5 мечева да би на крају дошла до медаље. У првом колу Матеа Калмар је победила такмичарку из Хрватске са 2:1, у другом такмичарку из БиХ са 3:0, у трећем колупобедила је такмичарку из Србије са 2:0, да би у борби за улазак у финале доживела несретан пораз од такмичарке са Косова 1:2, па је радила репасажни меч за 3. место са представницом Словеније коју је победила резултатом 4:2 и тако освојила бронзану медаљу за репрезентацију Србије и наш клуб.Матеа је оваквим сјајним наступом и освојеном медаљом само потврдила дугогодишњи квалитет и континуитет освајања титула и медаља на најважнијим такмичењима и учврстила статус репрезентативца за наредне међународне изазове.

Уз освајачицу бронзане медаље Матеу Калмар на Балканском шампионату наступили су чланови Хајдука: јуниори Лука Гириц Лука , Михајло Крнајац и Растко Мијановић, кадеткиња Миа Двожак и кадет Милош Крнајац. Најближи медаљи је био је јуниор Михајло Крнајац који је имао феноменалан наступ са чак 5 одрађених мечева и после 3 победе и 2 пораза, у недостатку спортске среће ипак није успео да се домогне постоља. Растко Мијановић и Милош Крнајац су били и чланови екипа кадета и јуниора које су наступале, али нису имали среће, посебно Растко који је доживео и повреду рамена па није могао даље да наступа.

У Карате клубу„Хајдук“ су изузетно поносни и задовољни, прво бројем такмичара који су из овог клуба наступили за репрезентацију Србије на овако важној смотри, а онда свакако и освојеном медаљом која је укупно трећа за овај клуб у 2022. години са Балканских шампионата.

Већ наредног викенда чланове Карате клуба „Хајдук“ очекује престижни међународни турнир у Будимпешти на којем ће наступити са најбољим борцима, што је сигуран знак да у Мађарску „хајдуци“ одлазе са највишим амбицијама.

За љубитеље спорта и информација да вечерас од 20 часова на програму КУ Телевизије могу погледати снимак фудбалске утакмице Хадук – Борац из Шајкаша.

Извор: Qmedia Фото: Qmedia

Претходни чланакИзвештај о стању безбедности саобраћаја
Следећаи чланакОд 10. децембра вантелесна оплодња и донираним ћелијама увезеним из иностранства

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here