Завршен попис у Србији,  први резултати за месец дана

 

СРБИЈА, 9.11.2022.- Теренски попис становништва у Србији завршен је у понедељак у 20 часова, а у наредних десет дана сви који нису пописани моћи ће да се јаве на дежурне бројеве телефона који су објављени на сајту Републичког завода за статистику за сваку подручну јединицу.Снежана Лакчевић, помоћница директора РЗС, каже да ће Завод за статистику, као једини надлежан за објављивање званичних података, прве прелиминарне резултате објавити најкасније 30 дана од завршетка пописа.- Почетком децембра ћемо добити податак о броју становника, домаћинстава и станова у Србији. Коначни резултати биће објављени до априла наредне године. Од тада ће се сукцесивно објављивати остали резултати до јуна 2023. године.

Она је додала и да је теренски рад на попису најдуже трајао у Београду, пуних седам дана дуже, а у помоћ је притекло и 300 најуспешнијих пописивача из других места.

– Управо због оваквих ситуација уведени су дежурни бројеви телефона за сваку подручну јединицу, па ће се попис за непописане обавити телефонски. У функцији је и даље инфо-центар РЗС на броју 080 0444005, а сви позиви су бесплатни. У случају да је грађанин одбио да учествује у попису, предвиђене казне су од 20.000 до 50.000 динара.

 

Извор: Курир.рс Фото: РЗС

Претходни чланакВолонтерска акција “Околина мора бити здрава“
Следећаи чланак6. седница СО Кула: Разрешења без подршке већине одборника

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here