November 13-án Nemzeti Tanácsi választások

KÚLA, 2022.11.10. – Kúla község területén is reggel 7 órától este 8-ig lehet szavazni a Nemzeti Tanácsi választások alkalmával. Kúlán 4 helyszínen. A Felső,- és az Alsó városi helyi közösségben, az Isa Bajić és a Petőfi Brigád Általános Iskolában.  Cservenkán egy szavazóhely nyílik a Vuk Karadžić Általános Iskolában, Szivácon is egy helyszínen adhatják le voksaikat a kisebbségi névjegyzékben szereplők, az Október 20-ka Általános Iskolában. Bácskeresztúron négy helyszínen lesz lehetséges szavazni, mégpedig a Ruszkom közművesítési közvállalat épületében a Petro Kuzmjak Általános Iskolában, a Harcosok-idősek otthonában és a Vadász otthonban. Tudni kell, hogy csak azok a polgárok szavazhatnak akik szerepelnek a kisebbségi választói névjegyzékben és a szavazásra magunkkal kell vinni a személyi igazolványukat vagy egy a kilétüket igazoló dokumentumot. A 19 közvetlenül megválasztható nemzeti kisebbségre 50 listát hirdettek ki, és a választásokat az országos választási bizottság bonyolítja le. A választás eredményét a szavazóhelyiségek zárása után 96 órával hirdetik ki, ha nem nyújtanak be jogorvoslatot.

A szavazólapokat A4-es papírra nyomtatták. A bosnyák és a magyar nemzeti kisebbségek szavazólapját kék papírra, különböző színű kerettel, a többi szavazólap rózsaszín, különböző színű kerettel.

Az oláh, a görög, a német, a lengyel, a roma, az orosz, a szlovén és az ukrán nemzeti kisebbségek nemzeti tanácsának tagjainak megválasztásánál a szavazólapok szerb nyelven, ciril ábécével készülnek.

Az albán, askáli, bosnyák, bolgár, bunjevaci, egyiptomi, magyar, román, ruszin, szlovák és cseh nemzeti kisebbségek nemzeti tanácsának tagjainak megválasztásához a szavazólapok több nyelvűek, szerb nyelven, cirill betűs írással nyomtatták valamint a nemzeti kisebbségek nyelvén is.

Forrás: Qmedia Fotó: RTV

Претходни чланакФудбал: Крај јесењег дела првенства у Међуопштинској лиги
Следећаи чланакОбележавање Дана примирја

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here