У недељу се гласа за савете националних мањина

СРБИЈА, 10.11.2022.- У недељу се одржавају избори за чланове националних савета националних мањина. Ово је трећи пут да се одржавају ови избори – први су одржани 2014, а други 2018. Избори су заказани за 13. новембар и одржаће се од 7 до 20 часова.

Проглашено је 50 листа за 19 националних мањина који се бирају непосредним путем, а изборе спроводи РИК који чине бирачки одбори који се састоје од председника одбора са четири члана који имају своје заменике.

Избори ће се одржати на 949 бирачких места, а штампано је 484.807 гласачких листића, колико је и бирача. Када је о општини Кула реч, гласање се врши на 11 бирачких места, и то у Кули: Месна заједница „Горњи град“-Велика сала, Основна школа „Иса Бајић“, Месна заједница „Доњи град“ и Основна школа „Петефи бригада“, у Црвенки: Основна школа „Вук Караџић“, у Сивцу Основна школа „20.октобар“, у Руском Крстуру: Ловачко друштво „Јаребица“, „Дом пензионера“, ЈКП „Руском“ и Основна школа „Петро Кузмјак“. У Крушчићу је гласање на једном бирачком месту, и то у Основној школи „Вељко Влаховић“. Право гласа у општини Кула има нешто више од 6300 бирача, а 16 националних заједница има уписане припаднике у посебан бирачки списак на територији кулске општине.

 

Претходни чланак6. седница СО Кула: Разрешења без подршке већине одборника
Следећаи чланакЗаказивање прегледа на општој пракси без чекања у реду

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here