Радови на санацији дотрајалог тротоара у Црвенки

КУЛА, 11.11.2022.-Данас су почели радови на санацији тротоара у Улици Масариковој у Колонији шећеране, наиме ради се пресвлачење тротоара који је дотрајао. Данашњи радови спроводе се у оквиру редовне санације, али иницијативу су покренули становници стамбених заједница у договору са локалном самоуправом и МЗ “Црвенка“. Како наводи Дејан Алексић, испред Савета за безбедност саобраћаја општине Кула, у Кули је саниран део тротоара и паркинга у Улици Вељка Влаховића, а након завршетка санације тротоара у колонији радиће се санација у Улици Моше Пијаде код железничке станице потом на мосту и у улицама Ивана Милутиновића и Маршала Тита у Црвенки.

Председник општине Кула, Дамјан Миљанић, наводи да премда је данас нерадан дан радови се спроводе у континуитету како би се искористило лепо време. Миљанић додаје да ће се овим добити на безбедности пешака што је од примарног значаја.

Данашње радове Миљанић је искористио да посети и стамбену заједницу у овом насељу која је синоним за здраве добросуседске односе и заједничко становање. Наиме, у овој згради решено је питање противпожарних апарата, уведена је ЛЕД расвета, а све захваљујући управнику стамбене заједнице и здравим односима. Миљанић наводи да је након обиласка неминовно закључити да је ово зграда за пример, а да су то заслуге  и станара и управника, додајући да ће се локална самоуправа позабавити да све стамбене заједнице у општини функционишу управао овако. Председник истиче да је конкурс који је општина расписала има за циљ помоћ управо стамбеним заједницама и управницима. Осим законске обавезе, управници су јако битни за саму локалну самоуправу, закључио је Дамјан Миљанић.

Драган Козомора, управник ове стамбене заједнице, не  крије захвалност на сарадњи са локалном самоуправом и председником општине који је био отворен да саслуша и изађе у сусрет када су сви текући проблеми које му је предочио у питању. По речима овог Црвенчанина, овај део тротоара није био проблем само становницима овог насеља већ и пролазника који свакодневно одлазе на неопходне терапије у непосредној близини. Он наводи да је поред слоге унутар стамбене заједнице изузетно важна и подршка и сарадња коју добијају од локалне самоуправе како би живот у зградама био задовољавајући. Додао је да ће у наредном периоду конкурисати и за субвенције намењене обезбеђивању огрева које је Општина обезбедила.

На задовољство становника у Колонији шећеране решен је проблем тротоара, али и других свакодневних проблема који су сада прошлост јер се комуникацијом локалне  самоуправе и становника дошло до компромисног решења.

Извор: Qmedia Фото: Qmedia

Претходни чланакБорилачки спектакл у Кули: у недељу 8. Serbian Grappling Cup
Следећаи чланакСпортски преглед: „Хајдуку“ сва три бода, „Лаки“ успешнији у општинском дербију

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here