Данас се обележава Дан општине Кула

 

КУЛА, 16.11.2022.-Након четири године ратовања, победничка Српска војска ослободила је наше крајеве. Куљанин Ђура Богојевац, на челу свог вода у саставу чете поручника Радована Матејића, дошао је у Кулу као ослободилац, 16. новембра 1918. године. На седници Скупштине општине Кула 12. фебруара 2015. године донета је Одлука о обележавању Дана општине Кула.

Данас је у свечаној сали Скупштине општине Кула уприличен свечани коктел којем су присуствовали одборници владајуће већине, док су из редова опозиције били представници Заједнице Срба, затим директори јавних институција и установа општине Кула. Присутне је поздравио председник Скупштине општине Кула, Велибор Милојичић, наводећи да је успех који је постигнут у протеклом периоду изузетно важан за сваког житеља општине и да ни они најмањи успеси нису занемарљиви, а да је просперитет привреде важан сегмент у тежњи да Кула не буде општина из које људи одлазе, већ општина у којој остају и којој се враћају након школовања.

Данашњим поводом председник општине Кула, Дамјан Миљанић, сумирао је напредак наше општине у протеклом периоду, рекавши је у претходним годинама тежња била да се раде и велике и мале ствари, а да се не запостави ни једно насељено место у нашој општини и да је порука коју је локална самоуправа желела да пошаље да ни један становник и ни једно место неће бити занемарено.

Када су у питању овогодишње награде Миљанић наводе да су оне отишле  у праве руке- КК “Хајдук“ и Министарству заштите животне средине и министарки Ирени Вујовић. Награда коју је добио карате клуб је сасвим оправдана с обзиром на традицију њиховог успеха и велики број деце коју овај клуб окупља. Поред успеха важна је и порука, а то је значај спорта за правилно одрастање и учење деце да иза сваког успеха стоји одговоран и марљив рад. Друга награда заправо резултат једне континуиране сарадње и подршке у оном циљу којем општина Кула тежи годинама уназад. “ Од најзагађеније тачке Европе, као епитета који је нажалост ишао уз име наше општине ми смо данас дошли до тога да су највећи проблеми по питању екологије решени.“- наводи председник Миљанић. У латерални канал познатији као Бегејац данас више нема испуштања отпадних вода, Пречистач у Врбасу је у функцији, кроз субвенције смањен је број индивидуалних ложишта, у јавном сектору замењено је у протеклих годину дана 11 котларница на гас, а како истиче Дамјан Миљанић у свему овоме  је била драгоцена помоћ и разумевање овог Министарства. У наредним годинама радиће се и даље на пошумљавању и на уређењу дивљих депонија, а завршиће се и регионална трансфер станица. “Није тема један пројекат и једна инвестиција, већ је Министарство на челу са министарком Вујовић на сваки наш захтев или проблем одговорило и нашло решење, али и подршку и разумевање, а пре свега и финансијску  помоћ да се проблеми реше или идеје реализују. Управо због тог искреног партнерског односа у решавању еколошких проблема смо решили да награда оде у руке Ирене Вујовић.“- закључује Дамјан Миљанић.

У петак ће са почетком од 18 часова у Културном центру Кула бити уприличена свечаност поводом обележавања Дана општине Кула.

Извор: Qmedia Фото: Општина Кула

Претходни чланакДанас је Ђурђиц
Следећаи чланакОдбојка: Половичан успех „Хајдука“ 

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here