Подела кукуруза из робних резерви

 

КУЛА, 16.11.2022.- На основу Закључка Владе РС 05 Број: 339-7974/2022 од 13.10.2022. године, Републичка дирекција за робне резерве ће извршити бесповратну испоруку до 15.000 тона меркантилног кукуруза у циљу упућивања помоћи узгајивачима млечних крава.

Бесповратна испорука се односи на примарну пољопривредну производњу, регистрована пољопривредна газдинства која се баве узгојем млечних крава, а млечна крава јесте свако женско грло говеда старије од 24 месеца у тренутку објављивања јавног позива.

Узгајивач млечних крава који може остварити право на помоћ на бесповратну испоруку меркантилног кукуруза је: физичко лице – носилац комерцијалног породичног пољопривредног газдинства, који:

(1) је уписан у Регистар пољопривредних газдинстава и налази се у активном статусу у овом регистру за текућу годину;

(2) је уписан у Централну базу података о обележавању животиња и у овој бази има од 1 до 50 млечних крава, у свом власништву или у власништву члана његовог породичног пољопривредног газдинства;

(3) није у закупу пољопривредног земљишта у државној својини, по праву пречег закупа, по било ком основу;

(4) је остварио право на премију за кравље млеко за 2021. годину, у складу са посебним прописом којим се уређују услови, начин и образац захтева за остваривање права на премију за млеко.

Пријава се подноси Пољопривредној саветодавној и стручној служби, односно Пољопривредној стручној служби која обавља саветодавне послове на подручју где је место у коме се налази објекат у коме се узгајају млечне краве (HID).

Пријава за остваривање права на помоћ узгајивачима млечних крава за бесповратну испоруку меркантилног кукуруза по овом Јавном позиву, подноси се у периоду од 11. новембра 2022. године до 23. новембра 2022. године.

Детаље можете  погледати овде:

Извор: Општина Кула Фото: архива

 

Претходни чланакОд четвртка у продаји карте за ФАМУС
Следећаи чланакПромоција збирке песама Угљеше Слијепчевића у суботу у Кули

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here