Попис званично завршен ево ко ће бити кажњен са 20.000 до 50.000 динара јер није пописан

 

СРБИЈА, 18.11.2022.-Синоћ у 20 часова и званично је завршен попис 2022. а до тог доба сви они који нису пописани могли су да се јаве на број кол-центра и попишу се телефонски. За појединце који су директно одбили да учествују предвиђене су казне од 20.000 до 50.000 динара.Љиљана Ђорђевић, начелница одељења пописа у Републичком заводу за статистику објаснила је да су казне предвиђене за она лица која су директно одбила да буду пописана.

“За остале који се нису пописали, јер рецимо нису били ту, или их неко од њихових није пописао, казне нису предвиђене. Не можемо казнити неког ко није директно одбио учествовање “- пренео је Тањуг. Како је додала, сада ће се радити на обради података и ускоро се могу очекивати прелиминарним резултати.

Попис је претходно био продужен, а грађанима је била остављена могућност да од 8. до 17. новембра ову дужност обаве телефонски. Снежана Лакчевић, помоћница директора РЗС, најавила је да 2. децембра почиње постпописна анкета која ће показати колики је обухват јединица пописа, односно домаћинстава, лица и станова.

Извор: БЛИЦ Фото: архива

Претходни чланакИзвештај ПУ у Сомбору: прекршајна пријава због насилничке вожње
Следећаи чланакРИК усвојио коначне резултате за чланове савета мањина

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here