Одржана свечаност поводом Дана општине Кула

КУЛА,21.11.2022.- У петак је у Културном центру Кула свечаном академијом обележен Дан општине Кула. Поред многобројних Куљана свечаности и додели Годишњих награда присуствовали су и министар Горан Весић, представници Покрајинске и Владе Републике Србије.

Након двадесетоминутног документарног филма у којем је приказано све што оно што је обележило протеклу годину у нашој општини, присутнима се обратио председник општине Кула, Дамјан Миљанић рекавши ће се локална самоуправа и у будућности борити како би сваком житељу наше општине обезбедила што боље услове за живот. Миљанић је додао да је циљ политике која се спроводи на нивоу читаве земље, а тако и у Кули, да сваки становник буде поносан на своје порекло и да се поколењима обезбеди једна лепа будућност на коју ће бити поносни.

Овогодишњи добитници награде општине Кула су: КК “Хајдук“ из Куле и Министарство заштите животне средине и министарка Ирена Вујовић.  Карате клуб је освојио награду јер годинама уназад осваја велики број награда. Визија наше општине  је са посебним акцентом на значај спорта за правилно одрастање и учење деце да иза сваког успеха стоји одговоран и марљив рад. Друга награда је резултат једне континуиране сарадње и подршке у области очувања животне средине, којем општина  Кула тежи годинама уназад.

Након уручења награда обратио се и министар Весић, који је поздравио присутне и истакао да ће у будућности Влада још више подржавати рад локалних самоуправа, а да све што је у Кули урађено у протеклом периоду котира је на мапу једне од успешнијих локалних самоуправа. Он је додао да се зацртани пројекти реализују, а да је за општину Кулу изградња пута “Осмех Војводине“ од изузетног значаја.

Свечани део програма употпунили су оперски певачи Љубица Вранеш и Драгољуб Бајић уз пратњу оркестра Белеза.

Извор: Qmedia Фото: Qmedia

Претходни чланакОдржана Изборна конференција СПС ОО Кула
Следећаи чланакВременска и биометеоролошка прогноза

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here