Фестивал ручних радова, домаћих колача и зимнице одржан девети пут

КУЛА; 23.11.2022.- Фестивал ручних радова, домаћих колача и зимнице, девети по реду, одржан је протеклог викенда у сали Непкера у Кули. Организатори ове манифестације били су Удружење жена „Идеја“ из Куле и Туристичка организација општине Кула, а присутни гости су могли да виде производе домаће радиности на великом броју штандова. Овај догађај улепшали су корисници Удружења за помоћ МНРО „Плава птица“, који су одржали мини концерт. Јелена Матовић Фаћол наводи да је за кориснике овог удружења значајно учествовање на оваквим догађајима, јер осим социјализације они прошире своја знања, изнедре нове креативне идеје, а уједно је и одлична радна терапија.

Организатори фестивала су презадовољани самим његовим током и он јесте доказ да домаћа радиност долази најбоље до изражаја на овај начин, те је председница удружења “Идеја“ Серафина Бики истакла да је привилегија овог удружења што се сваке године укључује већи број излагача и да је то уједно подстрек да наставе са радом.

Поред многобројних учесника и посетилаца радионицу ручних радова похађала су деца из вртића које је довела васпитачица  Јелена Макша, наглашавајући важност неговања обичаја и културне баштине кроз ручне радове, јер је израда истих уједно и одлична моторичка вежба за малишане.

Маријана Коларић, учитељица ОШ “ Петефи бригада“ подржала је не само креативно стваралаштво већ и хуманитарну акцију, с обзиром да износ од продаје ручних радова донира за лечење Марка Бубоње.

Извор: Qmedia Фото: Qmedia

Претходни чланакПредставом “Силвија“ почео фестивал професионалних позоришта “Публикум“
Следећаи чланакДозвољени систем афлатоксина остаје исти до 30. новембра 2023.

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here