Карате клубу „Хајдук“ уручена Годишња награда Општине Кула

КУЛА; 23.11.2022. – На недавно одржаној свечаности поводом прославе Дана Општине Кула Карате клубу „Хајдук“ је уручена Годишња награда Општине Кула.

Ова престижно признање Карате клубу „Хајдук“ је додељено за постигнуте резултате у 2022.  и свакако представља изузетну част и велико признање за све оно штоје овај узоран спортски колектив урадио у овој години, али и у годинама и деценијама које су иза њих.

Карате клуб “Хајдук” ове године пуни 45 година постојања, а у својој богатој историји остварени су резултати и достигнућа са којима може да се похвали ретко који клуб у нашој држави. За сво време постојања на међународној сцени можемо издвојити освојену 1 медаљу са Светских шампионата, 6 медаља са Европских шампионата, 1 медаљу са шампионата Југоисточне Европе, 2 медаље са Медитернских шампионата, 2 медаље са Регионалних шампионата Европе, десетине медаља са Балканских шампионата, а на домаћој сцени су освојене 2 екипне титуле шампиона Премијер Лиге Србије и десетине освојених титула на државним Куповима.

Карате клуб „Хајдук“ броји више од 80 чланова од чега је 45 регистрованих такмичара. Са њима раде 4 лиценцирана тренера Зоран Рашковић, Милош Данилов, Милорад Крнајац и Никола Гребер. Овај узоран спортски колектив је дао и једног националног судију  – Николу Гребера. Као ретко који клуб могу се похвалити да имају регистроване такмичарке и такмичаре у свим узрасним категоријама: полетарци, пионири, наде, кадети, јуниори, млађи сениори и сениори и екипе такође у свим тим узрасним категоријама, што представља реткост у односу на све друге карате клубове у Србији. Тренажни процес се одвија у 4 групе на више локација у граду.

Бројне значајне резултате остварили су чланови Карате клуба „Хајдук“ у 2022. години, па ћемо се подсетити само оних најзачајнијих са званичних државних и међународних првенстава.

На Првенству Србије за полетарце, пионире и наде, одржаном у Смедереву 20. марта чланови овог клуба су освојили 3 златне, 2 сребрне и 1 бронзану медаљу. На Првенству Србије за сениоре у Чачку, такође у марту, освојена је једна бронзана медаља.

На Купу Србије за кадете, јуниоре и сениоре одржаном у мају у Новом Бечеју, освојено је 13 медаља : 4 златне, 3 сребрне и 6 бронзаних. Екипе кадета и јуниора су освојиле прва места, екипа јуниорки друго, а екипе кадеткиња и сениорки трећа места.

На Балканском шампионату за децу, одржаном почетком јуна у Београду, освојене су 2 сребрне медаље, а освојили су их пионири Марко Ђисалов и Миљан Мрдак.

Почетком јуча, на Светској лиги младих у Поречу кадет Михајло Крнајац је освојио пето место.

На Првенству Србије за кадете, јуниоре и млађе сениоре, одржаном средином октобра у Чачку, освојено је 11 медаља : 2 златне, 4 сребрне и 5 бронзаних. На истом такмичењу екипа јуниора Хајдука је освојила прво, јуниорки и млађих сениорки друга места, а екипа кадета треће место.

На Балканскомшампионату за кадете, јуниоре и млађе сениоре, одржаном почетком новембра у Бару јуниорка Матеа Калмар је освојила треће место и бронзану медаљу. И оно најсвежије: на Међународмом турниру „Хунгариан Опен Гранд при – Шаман куп 2022, одржаном 12. новембра у Будимпешти јуниорка Матеа Калмар је освојила сребрну, а млађа сениорка Кристина Соколовски бронзано одличје.

Из руку председника Општине Кула Дамјана Миљанића, Повељу Општине Кула примио је тренер у Карате клубу „Хајдук“ Никола Гребер, који је том приликом рекао:

Желим да се захвалим у име стручног штаба и у име деце Карате клуба „Хајдук“ на овако важној награди која нас даље обавезује да будемо још бољи. Као клуб трајемо четрдесет и пет година и сматрам да ћемо трајати бар још толико. Окупљамо велики број деце, конкуренција је жестока и у општини Кула што се тиче спорта те је због тога ова награда још више добила на значају. Конкуренција на нивоу Србије је такође жестока, а ми се боримо у свим узрасним категоријама и наставићемо тако – рекао је Никола Гребер.

Извор: Qmedia Фото: Qmedia

Претходни чланакСпорт: КМФ „Хајдук“ успешан против „Форума“
Следећаи чланакOдржана радионица о родној равноправности

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here