ПИК Бечеј купио „АБЦ Фоод“, фабрику за прераду поврћа

КУЛА; 25.11.2022. – Компанија ПИК Бечеј, која послује у оквиру MK Group, купила је фабрику ABC Food за прераду и складиштење поврћа у Руском Крстуру. Један од кључних циљева ове инвестиције јесте да у синергији са постојећим ресурсима, ПИК Бечеј прошири своје прерађивачке и складишне капацитете, саопштили су из компаније.

Генерални директор ПИК Бечеј и CEO Agriculture Милош Мијовић изразио је задовољство због куповине нове фабрике и истакао да она представља стратешко спајање са фабриком Флора ради проширења капацитета.

„Када је 2016. године компанију Флора купила  МК Група, она је била у стечају, као што је сада случај са ABC Food-ом. Свакодневим трудом и радом успели смо од Флоре да направимо модерну фабрику која је уз константно унапређење и улагање у производне линије, опрему и инфраструктуру, постала компанија која своје производе извози у преко 30 земаља света“, рекао је Мијовић.

Најавио је да MK Group планира да реконструише и инвестира у погоне у ABC Food-у и нагласио да очекује пословни успех.

ПИК Бечеј, као једна од водећих пољопривредних компанија у Србији, више од пет деценија успешно производи здраву, природну храну и производе врхунског квалитета, по захтевима домаћег и иностраног тржишта.

Извор: РТВ Фото: MK Group

Претходни чланакИ у наредном периоду ограничавање цена
Следећаи чланакГодишњица присаједињења Војводине Краљевини Србији

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here