КАРАТЕ: „Црвенка“ и „Хајдук“ успешни током викенда

КУЛА, 29.11.2022. – Чачак је протеклог викенда био центар српског каратеа за млађе узрасне категорије.

У суботу је у Чачку, у организацији Карате федерације Србије одржан Куп Србије за полетарце, пионире и наде у катама. На овом такмичењу наступило је 5 такмичара Карате клуба „Црвенка“, а  освојене су 3 медаље: једна златна и две бронзане, појединачно у катама. Најуспешнији и овог пута био је Невен Метикош који је у конкуренцији нада 2009. годиште, носилац браон појаса освојио прво место и златну медаљу. Његови клупски другови Данијел Дошлић у конкуренцији нада 2010. годиште, носилац плавог појаса и Миљан Нешовић у конкуренцији пионира 2011. годиште носилац оранж појаса су освојили трећа места и бронзане медаље.

У недељу је , такође у Чачку, одржан Куп Србије за пионире и наде у дисциплини борбе, у појединачној и екипној конкуренцији. Карате клуб „Хајдук“ је наступио са чак 21 појединцем и 2 екипе, а остварени су сјајни резултати. „Хајдуци“ су освојили укупно 11 медаља од чега две  златне, једна сребрна и осам бронзаних одличја што је било довољно да Карате клуб „Хајдук“ буде сврстан међу најуспешније клубове у држави.

Златне медаље у ризницу „Хајдука“ донели су пионири Марко Ђисалов у категорији до 35 и Миљан Мрдак у категорији до 40 килограма. Илија Драгић је у конкуренцији нада у категорији до 40 килограма освојио сребрну медаљу, а бронзана одличја у појединачној конкуренцији освојили су пионири Војин Милетић, Илија Ћосић и Сергеј Баран, пионирка Лара Попин, женске наде Анастасија Гажо и Милица Буквић, те мушка нада Ђорђе Вујасин.

У екипној конкуренцији тим пионира „Хајдука“ у саставу Војин Милетић, Миљан Мрдак, Сергеј Баран и Илија Ћосић освојио је треће место и бронзано одличје.

У Карате клубу „Хајдук“ су изузетно задовољни постигнутим резултатима својих млађих узрасних категорија и начином на који су реализовали све унапред договорене задатке. За нијансу су се издвојили освајачи Купа и златних медаља, Ђисалов Марко и Мрдак Миљан који су само потврдили класу јер су пре два викенда и на Купу Војводине такође освојили титуле у појединачној конкуренцији. Треба подсетити да се ради о врло талентованим младим борцима који су као репрезентативци ове године освојили сребрне медаље и на Балканском Шампионату за децу. Од највеће важности је да чланови овог клуба у континуитету остварују врхунске резултате у најмлађим узрасним категоријама што је гаранција да Карате клуб „Хајдук“ не треба да брине за будућност.

Извор: Qmedia Фото: Qmedia

Претходни чланакОдржана друга седница Савета за родну равноправност и остваривање једнаких могућности општине Кула
Следећаи чланакУпаљена је прва свећа на адвентском венцу у дворшту католичке цркве у Кули

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here