Одржано књижевно вече у „Стазама“

КУЛА, 29.11.2022. – Удружење књижевних и ликовних стваралаца „Стазе“ било је домаћин књижевне вечери, у оквиру које су своје стваралаштво, поред домаћина, представили и чланови Књижевног уметничког клуба „Перо аматера“ из Бечеја. Драган Савић, председник „Пера аматера“ истакао је да је увек задовољство доћи, међу пријатеље, у Кулу и да је ово наставак једне успешне и обострано срдачне сарадње са „Стазама“:

„Сарадња са „Стазама“ је настала још пре неких пет година отприлике, када сам ја имао промоцију свог првог романа. Тада сам упознао Гавру и читаво то друштво и тада је почела наша сарадња. Касније смо основали наше удружење, књижевни уметнички клуб „Перо аматера“, где имамо у свом саставу не само писце аматере, него и сликаре. Имамо чланове који се баве неком врстом уметности, односно вез, али слободни вез, без неких шема и шаблона, тако да имамо фотографе, уметничке фотографије, дакле свака уметност где таленат аматера долази до изражаја.“

Ред стихова, ред музике, ред пријатељства. Тако би се, у једној реченици, могло описати ово књижевно вече. Оно су, својим присуством, употпунили и локални књижевници: Божидар Цмиљанић, Угљеша Слијепчевић и многи други. Нема сумње да ће, у наредном периоду, ово пријатељство донети још много лепих ствари као што је ово књижевно вече. Због пријатељства и писане речи, пре свега.

Извор: Qmedia Фото: Qmedia

Претходни чланакДанас се слави Матијевдан
Следећаи чланакВременска и биометеоролошка прогноза

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here