Одржана радионица на тему еко-етно туризма

У оквиру Центра за компетенције у хортикултури (ЦХK), у организацији Канцеларије за локални економски развој општине Kула и Локалне акционе групе „Срце Бачке“, а у сарадњи са Новосадским хуманитарним центром, одржана је радионица на тему „Рурални еко-етно туризам“.

Радионицу је водио Јовица Kелић из Сомбора, а пример добре праксе етно куће  Мали Бодрог из Бачког Моноштора представила је Јелисавета Бесењи. На радионици су обрађене теме значаја и принципа руралног туризма, а посебан акценат је стављен на везу са органском и одрживом пољопривредом, као и на иновативне приступе у развоју руралног туризма.

Подручје општине Кула пружа многе погодности за развој оваквог начина туризма, где су у фокусу једнодневни или дводневни боравци посетилаца, посебно када се узме у обзир велика активност Туристичке организације општине Kула у организацији и спровођењу мноштва манифестација и догађаја на територији општине Kула и велики број активних удружења, газдинстава и малих произвођача, закључак је радионице.

Претходни чланак11. „Веселка“ на програму у суботу
Следећаи чланакКузмјаковци на пријему Владе Р. Србије у Паризу

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here