Инвалиди рада обележили Међународни дан особа са инвалидитетом

КУЛА, 07.12.2022. – У сали Месне заједнице Горњи град одржано је обележавање Међународног дана особа са инвалидитетом, у организацији Општинске организације инвалида рада Кула. Такође, ова година је уједно и 69. година по реду како ова организација функционише. Обрад Војновић, председник Општинске организације инвалида рада Кула, изразио је захвалност свима који помажу рад ове организације и истиче да је њихова основна делатност помоћ инвалидима рада у свим животним аспектима:

„Наша основна делатност јесте да помогнемо нашим члановима, да олакшамо њихову борбу, пре свега за здравље,  због чега су и инвалиди рада, јер они су радили у радним организацијама док нису, због болести, отишли у инвалидску пензију. Садашња ова свечаност ће бар мало да их охрабри, да им се поклони пажња на овакав начин, да ми, као општинска организација, морамо да водимо рачуна, не само о оном делу снабдевања енергентима и намирницама, већ и у оном другом делу помоћи, када је у питању болест или нешто друго што спутава њихову животну активност“.

Поред чланова општинске организације, присутни су били и представници организација инвалида рада са виших нивоа. Станко Нимчевић, потпредседник Савеза инвалида рада Србије, нагласио је да је веома задовољан радом општинске организације у Кули и да је месец децембар месец када се планирају активности за наредну годину:

„Ова свечаност као празник је дан који сваку организацију обавезује да се припреми за наредну годину и када се доносе планови и програми, како би ублажили ситуацију наших инвалида рада. Као и сваке године, на високом нивоу сарађујемо са кулском организацијом, која итекако испуњава своју мисију, а то је помоћ инвалидима рада. И покрајинска и републичка организација доносе своје планове и програме, како би спремно дочекале наредну годину и реализацију тих истих планова и програма.“

Испред локалне самоуправе овој свечаности присуствовао је заменик председника општине Кула, Карољ Валка, који је истакао да ће општина Кула увек имати слуха за потребе инвалида рада и да је њихово организовање од великог значаја за читаву заједницу:

„Овај дан је веома важан за инвалиде рада и ја мислим да, како локална самоуправа, тако и друштво у целини, мора да обезбеди услове како би ови људи увек имали свој дан, јер су они то заслужили. Сваки наш грађанин мора да се укључи у крвоток друштва и то је један вид да се то уради и, нормално, у складу са могућностима подржавамо овакве активности, јер је то веома важно за заједницу. Још једном им честитам Међународни дан особа са инвалидитетом и желим им пуно среће у даљем животу“.

Извор: Qmedia Фото: Qmedia

Претходни чланакСрпска технологија у Египту
Следећаи чланакПодељена ауто седишта у оквиру обуке Савета за саобраћај општине Кула

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here