Подељена ауто седишта у оквиру обуке Савета за саобраћај општине Кула

КУЛА, 7.12.2022.- У сали Скупштине општине Кула данас је одржана  едукација за правилну употребу аутоседишта. Обуку су држали представници полиције, Савета за безбедност саобраћаја и Агенције за безбедност саобраћаја, а била је намењена родитељима деце до 3 године старости. Родитељи који су присуствовали обуци имали су прилику да се упознају са правилним начином превожења деце у возилу. У склопу едукације приказан је начин правилне монтаже дечијег ауто-седишта у возило и опис правилног везивања детета у дечијем ауто-седишту. Такође, родитељима је указано на најчешће грешке и заблуде које имају приликом коришћења дечијих заштитних система.

Савет за безбедност саобраћаја општине Кула уз подршку локалне самоуправе и Агенције за безбедност саобраћаја  обезбедио је бесплатна ауто седишта за децу присутних родитеља и извршена је и подела дечијих ауто седишта у оквиру спроведене едукације.

Присутне је на почетку едукације поздравио председник општине Кула, Дамјан Миљанић, који је истакао да ће локална самоуправа и Савет за саобраћај на челу са Карољом Валка и у будућности подстицати овакве едукације, јер је превенција саобраћајних незгода кључан фактор свих учесника у саобраћају.

Претходни чланакИнвалиди рада обележили Међународни дан особа са инвалидитетом
Следећаи чланакСутра повремена искључења струје у деловима Куле и Руског Крстура

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here