Припрема општинског буџета за наредну годину

На седници Општинског већа која је одржана крајем октобра утврђен је Нацрт Одлуке о буџету општине Кула за 2023. годину који је потом упућен на јавну расправу у периоду од 01.11.2022. до 15.11.2022. године.

Наиме, буџет је правни документ којим се утврђује план прихода, примања, расхода и издатака за буџетску, односно календарску годину. Локална самоуправа је ове године на званичном општинском сајту пре Јавне расправе на ову тему објавила презентацију на тему буџета са циљем да на једноставнији и разумљивији начин објасни како то локална самоуправа планира да у наредној години користи јавне ресурсе како би се извршиле обавезе и задовољиле потребе грађана. Сажетим и јасним приказом Нацрта одлуке о буџету за 2023. годину свим грађанима је предочен план, али су и објашњене многе ставке и само функционисање буџета.

Сви заинтересовани грађани су путем писарнице, месних заједница или путем маила могли да поднесу своје предлоге у првих петнаест дана протеклог месеца, а захтеви, предлози и идеје су могле бити предочене и председнику општине усменим путем. Из кабинета председника општине наводе да је председник у том периоду одржао састанке како у Кули, тако и у Сивцу, Руском Крстуру и Црвенки. Неки од предлога о којима је у овом периоду разговарано везани су за решавање проблема грејања у колективном становању, уређењу обале канала на Малом Стапару и постављању игралишта на стази, изградњи привезишта, уређењу великог парка у центру Кула и Дома здравља у Црвенки… Поред капиталних пројеката  и предлога за пошумљавање и озелењавање било је речи и о постављању дечијих игралишта, али и о свакодневним текућим потребама.

Претходни чланакСутра се одржава обука за правилну употребу аутоседишта
Следећаи чланакЛАГ „Срце Бачке“ на Међународном фестивалу у Сомбору

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here