Изабран нови Управни и Надзорни одбор РК „Црвенка“

У рукометном првенству је пауза, али је у Рукометном клубу „Црвенка“ протекле недеље било веома живо. Наиме, одржана је Изборна скупштина овог клуба на којој су изабрани нови Управни и Надзорни одбор, а све са циљем да се овај узорни спортски колектив врати на оно место које је у српском рукомету имао, а то значи у рукометну елиту. Чињеница је да је протеклих година Рукометни клуб „Црвенка“ преживљавао, такмичећи се у другом рангу српског рукомета, а оно што је посебно бринуло је такође чињеница да је све мање деце било заинтересовано за бављење овим спортом. Група младих људи, успешних провредника, а некадашњих рукометаша Црвенке, је засукала рукаве и прихватила се задатка да заустави таворење овог клуба, и себи поставила циљ да врати, пре свега, интерес деце за бављење рукометним спортом. И на Изборној скупштини су добили пуну подршку присутних чланова Скупштине. У нови Управни одбор изабрани су Немања Вуковић, Душко Дамјановић, Марко Пешић, Бранислав Зељковић и Страхиња Пушица, којем је поверена функција председника Управог одбора. Иначе, нови Управни одбор ће бројати седам чланова, а два места су остављена за представнике спонзора, са којима се увелико преговара. У петак је новоизабрани Управни одбор представљен и играчима сениорског састава Рукометног клуба „Црвенка“ који се такмичи у Супер Б лиги Србије и након јесењег дела првенства заузима треће место на табели, са реалним изгледима да се добрим издањем у пролећном делу домогну и АРКУС Суперлиге Србије. Обраћајући се првотимцима чланови Упарног одбора су им јасно ставили до знања шта се од њих очекује: професионалан рад уз адекватну финансијску потпору.

Новоизабрани председник Управог одбора Страњиња Пушица је био јасан:

-Управни одбор ће се трудити да максимално испоштује играче, и као што ћемо ми њих испоштовати очекујемо да испоштују и они нас, јер су нам амбиције да подигнемо екипу на већи ниво, да вратимо углед рукометној школи и да Рукометни клуб „Црвенку“ ускоро гледамо у елитном такмичењу српског рукомета.

Многи поклоници рукометног спорта у Црвенки су се обрадовали сазнању да се у Управном одбору нашао легендарни Бранислав Зељковић, бивши рукометаш Црвенке, а потом веома успешан тренер. Он се у рукомет враћа након шестогодишње паузе, па се намеће питање шта је популарног „Зелета“ вратило у рукомет?

-Вратила ме обавеза према Рукометном клубу „Црвенка“. Ја сам рукометну каријеру у овом клубу почео као играч, дуго година био тренер и морам том клубу да се одужим. Клуб ми је омогућио да у животу радим оно што волим и мада можда и није време да се на неки начин активирам и да радим, али обавезе су обавезе и ја то поштујем као човек. Није ни мало лак задатак ни пред Управним одбором и предамном, али прихватићемо се посла и кренути да радимо. Основа је оживети рукометну школу која је позната, која је изнедрила много квалитетних и врхунских играча. У последње време тај део рада се мало запоставио и прво ћемо кренути са тим. Нормално да ће у склопу рада и прва екипа бити испоштована. Момци су у јесењем делу направили један добар резултат и отворили себи шансу да се пласирају у АРКУС Суперлигу и радићемо на томе. Дуготрајан је то просец, а реално нема баш нешто посебно ни квалитетних играча који би могли да помогну у остварењу тог циља, тако да је све на овим момцима који су изнели терет у јесењем делу првенства и они ће то наставити. Покушаћемо мало да унапредимо рад на техничким и тактичким елементима па ћемо да видимо како ће то да иде – рекао је Зељковић.

Пажљиво су првотимци „Црвенке“ слушали обраћање новоизабраних чланова Упарног одбора, баш као и тренер Владимир Зејак. Јесен је завршена, сада мирне главе може да се планира са трећег места успешан пролећни део, па плеј оф, па пласман у АРКУС Суперлигу.

-То са стране тако делује да је мирна глава, а сада је оно време када се планира и све припрема за наредни део првенства: планирају се припреме, начин рада који ће бити сигурно на много озбиљнијем нивоу јер смо добили нову Управу, људе који су препознали наш ентузијазам и сигурно ће бити лакше, а доласком легендарног Зелета и мени ће посао бити олакшан у саветодавном делу. И пред почетак сезоне сам рекао да је наш циљ овај који је и данас истицан, а то је АРКУС лига и мислим да ће са свим овим што се у протеклом периоду десило, уз нека појачања и другачији приступ обавезама то бити и могуће – истакао је Зејак.

Што се плана рада тиче, рукометаши Црвенке ће тренирати до 25. децембра, потом следи пауза која ће трајати десетак дана, јер ће се након новогодишњих празника „веверице“ окупити и кренути у остварење зацртаних циљева.

Извор: Qmedia Фото: Qmedia

Претходни чланакВременска и биометеоролошка прогноза
Следећаи чланакГориво јефтиније за четири динара

ПОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here